Σύσκεψη για τις ισχυρές χαλαζοπτώσεις στο Νομό Πέλλας.

Με τη μέθοδο της τηλεδιάσκεψης πραγματοποιήσαμε σήμερα σύσκεψη με τη συμμετοχή του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιου Στρατάκου, της Γενικής Διευθύντριας του ΕΛΓΑ, Χρυσούλα Γάσπαρη, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ασφαλίσεων, Σταύρου Καουκάκη και εκπροσώπου του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας, Βασιλική Παπαδοπούλου, και την Υπεύθυνη του Μετεωρολογικού Κέντρου Εφαρμογών (ΚΕΜΕ) ΕΛΓΑ, Ελένη Χατζή.

Κεντρικό θέμα της συνάντησης ήταν η οργάνωση και ο προγραμματισμός των ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σφοδρών χαλαζοπτώσεων και θεομηνιών στις καλλιέργειες του Νομού Πέλλας, που εκδηλώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες. Σκοπός του συντονισμού είναι η γρήγορη καταγραφή του των ζημιών και ακολούθως η τάχιστη έκδοση των πορισμάτων.
Ειδικότερα, αποφασίστηκε:

Μέχρι τις 17 Ιουλίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δήλωσης ζημιάς.

Featured Image

Ορισμός συνάντησης στις 19 Ιουλίου στην Αντιπεριφέρεια Πέλλας, ώστε να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της μακροσκοπικής εκτίμησης της ζημιάς.

Η ενίσχυση του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Βεροίας με επιπλέον εποχικό προσωπικό, πέραν των 35 εποχικών που ήδη έχουν αναλάβει καθήκοντα. Το αίτημα της υπηρεσίας είναι για ακόμη 15 άτομα.
Από την πλευρά μου ζήτησα να μην υπάρξουν καθυστερήσεις, καθώς πρόκειται για εκτεταμένες καταστροφές που αγγίζουν το 100%. Παράλληλα, πρότεινα να γίνουν γενικές εκτιμήσεις ζημιάς ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες.

Πηγή: Διονύσης Σταμενίτης/facebook

Featured Image