Ο Συνεταιρισμός είναι σε διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες του Agronewsbomb.

Νέα τροπή στην εγχώρια αγορά του αιγοπρόβειου γάλακτος δίνει η συμφωνία της Λάρισας που αποκάλυψε πρώτο το Agronewsbomb και συγκεκριμένα του Συνεταιρισμού Φάρμες Ολύμπου για απορρόφηση του πρόβειου σε τιμές κοντά στα 1,60 ευρώ και του γίδινου σε τιμή πέριξ του 1 ευρώ.

Όπως μαθαίνουμε γίνονται συζητήσεις για τους πάνω από 1.600 τόνους γάλα του Συνεταιρισμού με την εταιρεία Ήπειρος, ενώ ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η τοπική Αμφιγάλ, αλλά και η ΔΩΔΩΝΗ που έχει έδρα στα κοντινά Γιάννενα.

Παράλληλα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, οι άνθρωποι του Συνεταιρισμού αναμένουν προσφορά και από την εταιρεία ΟΛΥΜΠΟΣ, ενώ φαίνεται πως τον τελευταίο λόγο στις διαπραγματεύσεις θα έχει η ΗΠΕΙΡΟΣ λόγω της πρότερης συνεργασίας με την ιστορική συνεταιριστική οργάνωση.

Φάρμες Λιβαδίου-Φέτα Βασιλίτσα συμφώνησαν για απορρόφηση 2.200 τόνων αιγοπρόβειου γάλακτος

Featured Image

Πέρσι, το deal του Συνεταιρισμού προέβλεπε μια τιμή στα 1,54 για το πρόβειο και στα 1,05 για το γίδινο.

Σήμερα η τιμή που πωλούν οι κτηνοτρόφοι του Συνεταιρισμού είναι στα 1,48 για το πρόβειο γάλα, ενώ το γίδινο δεν έχει πέσει κάτω από τα 1,05.

Ο εν λόγω Συνεταιρισμός λειτουργεί σε μια ορεινή – μειονεκτική περιοχή και αριθμεί γύρω στους 150 κτηνοτρόφους – μέλη, έχει μια παραγωγή πέριξ των 1.650 τόνων σε γάλα, δραστηριοποιείται δε επιτυχημένα για πολλές δεκαετίες, στηρίζοντας την τοπική οικονομία.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image