Συνοδεία του Βουλευτή Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γ. Πασχαλίδη, ο Αγροτικός Σύλλογος Παγγαίου, εκπροσωπούμενος από τον Πρόεδρό του κ. Γρηγόριο Γρουζίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Μιχάλη Τεπελή, τον Γ.Γ. κ. Γεώργιο Καψάλη και τον Ταμία κ. Αντώνη Πακαταρίδη, πραγματοποίησε σημαντικές συναντήσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος της περιοχής μας.

Αρχικά, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Διονύσιο Σταμενίτη και τον Γ.Γ. κ. Κωνσταντίνο Μπαγινέτα, παρουσία του Δημάρχου Παγγαίου κ. Φίλιππου Αναστασιάδη, του Προέδρου ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας κ.Γεώργιο Μίχογλου και του Αντιδημάρχου Αγροτικών Επιτροπών κ. Ιωακείμ Παπαθανασίου.
Στη συνέχεια, επισκέφθηκαν τον Γ.Γ. του ΥΠΑΑΤ κ. Γεώργιο Στρατάκο, συνάντηση στην οποία παραβρέθηκε, εκτός όλων των προαναφερόμενων παρισταμένων, και ο Βουλευτής Δράμας κ.Δημήτριος Κυριαζίδης.

Κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσαν τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του Δήμου Παγγαίου. Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε το ζήτημα της απώλειας παραγωγής ελιάς και σταφυλιού στο Ποδοχώρι, στο Κοκκινοχώρι, στον Πλατανότοπο και στη Γαλυψώ, η οποία οφείλεται στην καταστροφή του φυτικού κεφαλαίου, λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης του 2022.

Επίσης, έγινε εκτενής αναφορά στη συνολική ακαρπία που παρατηρείται σε όλα τα παραγόμενα προϊόντα του Δήμου Παγγαίου λόγω της κλιματικής αλλαγής. Άλλωστε, λόγω του καύσωνα υπήρξε σοβαρή απώλεια παραγωγής αραβόσιτου, σόγιας και ηλιόσπορου για την αντιμετώπιση της οποίας γίνεται προσπάθεια να ενταχθούν τα εν λόγω προϊόντα στις Συνδεδεμένες.

Featured Image

Επιπλέον, θέμα συζήτησης αποτέλεσε και η ένταξη του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδος στο πρόγραμμα «ΑΠΟΛΛΩΝ», με σκοπό να μειωθεί η χρέωση της κιλοβατώρας.

Ο Βουλευτής, άλλωστε, κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, αναφέρθηκε στα γενικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας της Π.Ε. Καβάλας.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Θερμές ευχαριστίες τόσο προς τον Υφυπουργό κ. Σταμενίτη όσο και προς τους Γενικούς Γραμματείς κ. Μπαγινέτα και κ. Στρατάκο για τις εποικοδομητικές συναντήσεις. Συζητήσαμε εκτενώς τα προβλήματα των αγροτών, τα οποία οι αρμόδιοι άκουσαν με μεγάλη προσοχή. Είμαι βέβαιος ότι θα γίνουν οι δέουσες ενέργειες για την επίλυση τους».

Featured Image