Το μπλοκάρισμα αρκετών ΑΦΜ αγροτών από τη Θεσσαλία έως τον Έβρο έχει προκαλέσει ξεσηκωμό στις τάξεις των παραγωγών.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Σερραίους να οργανώνουν μάζωξη την ερχόμενη Παρασκευή, όπου θα τεθούν στο τραπέζι όλα τα προβλήματα των αγροτών, με σημαντικότερο αυτό της περικοπής των επιδοτήσεων, την ώρα που και στην Ευρώπη υπάρχει κινητικότητα.

“Την Παρασκευή 5 Ιανουαρίου στις 5 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Philippos Xenia θα πραγματοποιήσουμε γενική συνέλευση αγροτών νόμου Σερρών και συναδέλφων από τον Έβρο μέχρι τη Θεσσαλία. Θα ειπωθούν όλα τα προβλήματα που έχουμε και θα συναποφασίσουμε… Εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να υπάρχουμε σαν αγρότες θα πρέπει να δώσουμε δυναμικό παρών…”, αναφέρουν Σερραίοι αγρότες σε ανάρτησή τους.

Featured Image

Σημειωτέον ότι πρόκειται για “γαλάζιους” εν πολλοίς αγρότες, οι οποίοι έχουν πληγεί από τις περικοπές των επιδοτήσεων. Ταυτόχρονα, παραμένει το μπλόκο στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα, ενώ υπάρχει κινητικότητα έντονη στον Τύρναβο και σε άλλες περιοχές λόγω των πολλών απλήρωτων παραγωγών όσον αφορά στις αποζημιώσεις παγετού.

Μέχρι σήμερα πάντως… αγνοείται κάποια δυναμική πρωτοβουλία εκ μέρους των αγροτών της χώρας, όταν σε άλλες χώρες, όπως η Γαλλία και η Γερμανία φρακάρουν ολόκληρες μεγαλουπόλεις από τις αντιδράσεις και τις συγκεντρώσεις.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image