Μεγαλώνει η πίεση για έξοδο στους δρόμους ακόμα περισσότερων αγροτών.

Σε αυτή την κατεύθυνση το απόγευμα πραγματοποιείται σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτών από 28 χωριά της Λάρισας στο πολιτιστικό κέντρο Νίκαιας. Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο Χρήστος Σιδερόπουλος: “υπάρχει μεγάλη θέληση των αγροτών που δεν πήγαν στον Πλατύκαμπο να βγουν με τα τρακτέρ καθώς τα προβλήματα είναι πολλά και τα αιτήματα ίδια… Το απόγευμα θα αποφασίσουμε ή για μπλόκο στη Γυρτώνη ή για μαζική είσοδο με τρακτέρ στη Λάρισα στην κεντρική πλατεία. Υπάρχει οργή στον κόσμο για τις πληρωμές της αρωγής, τις πληρωμές των επιδοτήσεων, τη νέα ΚΑΠ, το κόστος παραγωγής, την ακρίβεια στην ενέργεια κ.λπ.”.

Ενισχύεται ο Πλατύκαμπος

Με νέες δυνάμεις από ογδόντα έως εκατό περίπου τρακτερ από Τύρναβο και Φαλάνη ενισχύθηκαν οι δυνάμεις των αγροτών στον κόμβο του Πλατυκάμπου νωρίς το απόγευμα και προστέθηκαν στις ήδη υπάρχουσες που είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα από αγρότες της Βόλου και της Αγιάς, σχηματίζοντας ένα δυναμικό μπλόκο το οποίο όμως αναμένεται να ενισχυθεί τις προσεχείς ημέρες.

Featured Image

Οι αγρότες που νωρίτερα επιχείρησαν να ανέβουν με τα πόδια από τον κόμβο του Πλατυκάμπου προς τον ΠΑΘΕ και παρεμποδίστηκαν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με τον αστυνομικό διευθυντή Λάρισας κ. Χαρακόπουλο να τους δηλώνει ότι έχουν τη εντολή να μην επιτραπεί ούτε σε πεζούς να ανέβουν στο οδόστρωμα, δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν επί μέρες εκεί μέχρι να επιλυθούν τα προβλήματά τους

Ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Στέλιος Τσικριτσής με δηλώσεις του ανέφερε πως οι αγρότες δεν υποκινούνται από κανένα κόμμα όπως τονίζει τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αυγενάκης παρά μόνον από τα προβλήματά τους που έχουν οξυνθεί μετά τις θεομηνίες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image