Τρία χρόνια τώρα στο ΥπΑΑΤ τι έκαναν και περίμεναν μέχρι την τελευταία ώρα για να ενεργοποιήσουν το “νέο πρασίνισμα”.

Ότι δεν έχουν αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης σε σχέση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τους λόγους που ωθούν τους παραγωγούς σε διαμαρτυρίες και μπλόκα, δείχνουν, τόσο στο ΥπΑΑΤ, όσο και γενικότερα στην κυβέρνηση.

Ένας τομέας που στήριξε τη χώρα σε δύσκολες στιγμές (π.χ. κατά την πανδημία του κορονοϊού) αφήνεται από τους κυβερνώντες στην τύχη του, να παλέψει με κάθε λογής συμφέροντα, με τις αστάθειες της αγοράς, με το τρελό κόστος παραγωγής και τον άστατο καιρό.

Featured Image

Αντί λοιπόν στο ΥπΑΑΤ και την κυβέρνηση να ενεργοποιήσουν ΑΜΕΣΑ διαθέσιμα κονδύλια, όπως έγινε με την εστίαση και τα ξενοδοχεία πριν 2 χρόνια, πετούν ψίχουλα και “ξαναζεσταμένο φαγητό” στους συντελεστές της αγροτικής παραγωγής. Και λέμε ξαναζεσταμένο φαγητό γιατί μόνο με τέτοιο μοιάζει η τροπολογία για την αναστολή στα ρεύματα τη στιγμή μάλιστα που οργιάζουν οι εισπρακτικές στη Θεσσαλία. Συνεδριάζουν λέει στον ΟΠΕΚΕΠΕ (άκουσον – άκουσον) για να δουν πότε θα ανοίξουν το ΟΣΔΕ και τα οικολογικά σχήματα, για τα οποία όπως έχει πρώτο γράψει το Agronewsbomb, δεν υπάρχουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Αυτό που δείχνει γενικότερα η κυβέρνηση να περιμένει, δηλαδή να “ξεφουσκώσουν” τα μπλόκα, αναμένεται να αποδειχθεί η ίδια η μεγαλύτερη φούσκα. Και όπως λένε αγρότες και κτηνοτρόφοι, είναι κοντά οι ευρωεκλογές και θα απαντήσουν στην κάλπη δεόντως.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image