Για τέλος Σεπτεμβρίου πάει η επόμενη πληρωμή ΕΛΓΑ για Daniel.

Το ζήτημα των απλήρωτων παραγωγών από τη Θεσσαλία, τέθηκε επί τάπητος σε σύσκεψη των αγροτών με Τσιάρα-Κέλλα στο δημαρχείο Καρδίτσας το απόγευμα της Πέμπτης.

Όπως αναφέρουν σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb από παριστάμενους αγρότες “ουσιαστικά δηλώθηκε αδυναμία από πλευράς ΥπΑΑΤ για μια διορθωτική πληρωμή για τον Daniel, καθώς υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον ΕΛΓΑ και έχουν λήξει συμβάσεις από τους γεωπόνους που προσελήφθησαν έκτακτα και οι οποίοι υπέγραψαν τα πορίσματα”.

Αυτό με λίγα λόγια σημαίνει ότι οι αγρότες δεν θα πρέπει να περιμένουν μια πληρωμή για Daniel νωρίτερα από τα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου, αν και από το ΥπΑΑΤ δήλωσαν στη σύσκεψη ότι θα το προσπαθήσουν και για τέλη Αυγούστου…

Featured Image

Αυτό το σενάριο για πληρωμή στα τέλη Αυγούστου σκοντάφτει φυσικά και στις καλοκαιρινές άδειες του προσωπικού.

Όπως πάντως επισημάνθηκε από τους αγρότες, το πιο σοβαρό πρόβλημα με καθυστερήσεις πληρωμών υπάρχει στη Λάρισα, σε ποσοστό ίσως και πάνω από 50% των παραγωγών, όπως επεσήμαναν εκπρόσωποί τους.

Από τους αγρότες δηλώθηκε επίσης δυσαρέσκεια καθώς το χρονοδιάγραμμα της 30ης Ιουνίου για πληρωμή Daniel δεν τηρήθηκε παρά τις δηλώσεις του ΥπΑΑΤ, ενώ τώρα ο κανονισμός επιβάλλει να βρεθούν οι γεωπόνοι που προσλήφθηκαν έκτακτα για να περαιώσουν τα πορίσματα, κάτι πολύ δύσκολο, οπότε το βάρος πέφτει στο εναπομείναν προσωπικό του ΕΛΓΑ.

Κατά τα άλλα συζητήθηκαν το θέμα των αρδευτικών με τρία μεγάλα έργα, αλλά και η ξηρασία με τον καύσωνα που έχουν πλήξει καλλιέργειες οσπρίων, ντομάτας κ.λπ.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image