Συνάντηση εργασίας στη ΓΓΕΠΥ με τους Αλκιβιάδη Αλεξάνδρου Γενικό Διευθυντή Αγροτικής Τραπεζικής, Ιωάννη Χανιωτάκη διευθυντή ανάπτυξης εργασιών αγροτικού τομέα και τον κ. Αθανάσιο Δεδούση, Διευθυντή Ανάπτυξης Εργασιών Αγροτικού Τομέα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Στην τεχνική σύσκεψη που ακολούθησε συμμετείχε ο Διευθυντής της ΕΥΔ ΠΑΑ κ. Νίκος Μανέτας και της ΕΥ ΕΦ ΠΑΑ κ Δημήτρης Πάπας.

Ο ΓΓΕΠΥ έδωσε τις νέες κατευθύνσεις για την πορεία υλοποίησης των προκηρύξεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και του Μεσοπρόθεσμου 2021-2022.
Ειδικότερα όμως συζητήθηκε η επικείμενη Προκήρυξη για την υλοποίηση θερμοκηπίων με αυξημένη χρηματοδότηση για να αντιμετωπισθεί το έλλειμμα σε σύγχρονα και καινοτόμα θερμοκήπια.

Η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει την εξειδικευμένη τεχνογνωσία για να κατανοήσει τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιόδου, αλλά και τις ανάγκες κάθε παραγωγού. Παράλληλα, έχει την ισχυρή βούληση να στηρίξει τον παραγωγικό αγροτικό κόσμο.

Featured Image

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τον αγροτικό τομέα, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να γίνει πιο ανταγωνιστικός. Δημιουργεί και επιταχύνει τις συνθήκες, ώστε τα συνεργατικά σχήματα να έχουν ισχυρή διαπραγματευτική ικανότητα μέσα από την υιοθέτηση της σύγχρονης τεχνολογίας, την ορθολογική χρήση γεωργικών εισροών, τα επενδυτικά έργα στον τομέα της ενέργειας, την ορθολογική επιλογή εξοπλισμού, τη βέλτιστη χρήση του επενδυμένου κεφαλαίου και την πλήρη αξιοποίηση της ελληνικής καλλιεργήσιμης γης.

Στο πλαίσιο αυτό, με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση του κόστους παραγωγής και ειδικά του ενεργειακού κόστους και αυτού των γεωργικών εφοδίων, τα οποία γίνονται δυσβάσταχτα για τον παραγωγό αυτή την περίοδο, η Τράπεζα Πειραιώς, σε συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δίνει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και διευκολύνει όλους τους αγρότες δικαιούχους επιδοτήσεων, ώστε να αντεπεξέλθουν στις καλλιεργητικές και επενδυτικές τους ανάγκες.

Δ. Παπαγιαννίδης/facebook

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image