Την Δευτέρα 4/3/2024 στο Νεοχώρι έπειτα από πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου Νεοχωρίου είχαμε την τιμή να φιλοξενήσουμε τον φίλο πλέον Θωμά Μόσχο, πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Καστοριάς και μέλος του ευρωπαϊκού αγροτικού συλλόγου ECVC.

Συζητήθηκαν διεξοδικά τα μεγάλα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η νέα Κ.Α.Π 2023-27,προτασεις για την αναμενομένη αναθεώρηση του Στρατηγικού Σχεδίου της χώρας, το μέλλον της ελληνικής κτηνοτροφίας και αγροτικής παραγωγής.

Ο προβληματισμός όλων μετρά το πέρας της συζήτησης μεγάλος, αλλά μεγαλύτερη ήταν η αισιοδοξία όλων των αγροτοκτηνοτρόφων αφού αποφασίστηκε η συνεργασία από εδώ και πέρα των δυο συλλογών, για συνεχής ενημέρωση των μελών τους με εκατέρωθεν επισκέψεις, τρόπους μεταξύ τους συνεργασία, κοινές δράσεις και κινητοποιήσεις.

Ακόμα αποφασίστηκε σε συνεργασία με αγροτικούς συλλόγους από αλλά μέρη στην Ελλάδα να ξεκινήσει η συζήτηση για κοινό μέτωπο απέναντι στις εχθρικές αγροτικές πολιτικές που προσπαθούν να μας επιβάλουν.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Νεοχωρίου θα συνεχίσει τις ημερίδες ενημέρωσης των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής πάντα με γνώμονα την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου, θα ανακοινωθούν σύντομα θεματολογία και πρόγραμμα των ημερίδων.

Featured Image

Υ.Γ1 Προς σφουγκοκωλάριους που συνεχίζουν να κατακρίνουν τις κινητοποιήσεις των αγροτοκτηνοτροφων, τους θυμίζουμε ότι οι μέχρι τώρα κινητοποιήσεις μας έστειλαν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τον πρωθυπουργό της χώρας, εκπρόσωπος μας κατέθεσε ορθολογικές προτάσεις για παραγωγική ανασυγκρότηση.

ΥΓ2 Προς κάποιους που συνεχίζουν να απειλούν συναδέλφους, τους ξαναλέμε να σταματήσουν όσο είναι νωρίς, ελπίζουμε να μην χρειαστεί να ξανά ασχοληθούμε, υπάρχουν και όρια στην υπομονή μας!

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

Πηγή: Αιχμή

Featured Image