Αυτό που ζητούσε η Μεσσηνία σύσσωμη εδώ και μια 5ετία γύρω από την υπόθεση του ΠΟΠ Ελιά Καλαμάτας και την προστασία όλης της ζώνης παραγωγής της Ελιάς Καλαμών, φαίνεται πως ανοίγει “παράθυρο” να επιτευχθεί.

Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του διάλογου που δείχνει πως… ανοίγει, στην βάση των εξελίξεων που διαμορφώνονται από την απόφαση του ΣτΕ που επικύρωσε τις υπουργικές αποφάσεις που επιτρέπουν σε κάθε ελιά Καλαμών να ονομάζεται ελιά Καλαμάτας.

Απορίας… άξιον είναι γιατί υπήρξε όλη αυτή η “πολεμική” το προηγούμενο διάστημα καθώς η πάγια θέση των Μεσσήνιων ήταν η διαφύλαξη του ΠΟΠ με την διασφάλιση του εθνικού προϊόντος, μια και τα προβλήματα των παραγωγών είναι τεράστια.

Featured Image

Σήμερα το πρωί διεφάνη πως υπάρχει περιθώριο διαλόγου και συνεννόησης από τα όσα αναδείχθηκαν στον τηλεοπτικό “αέρα” του ACTION 24 στην εκπομπή ACTION ΤΩΡΑ με τον Ν. Υποφάντη και τη Δ. Κουτροκόη, όπου η πρόταση του Διευθυντή της Ένωσης Μεσσηνίας και Προέδρου του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου για διάλογο προς την πλευρά της ΠΕΜΕΤΕ και του Προέδρου της Κώστα Ζούκα, έγινε αποδεκτή αφού και ο κ. Ζούκας μίλησε για διάλογο που πρέπει να ανοίξει για να θωρακιστεί η εθνική παραγωγή έναντι των τρίτων χωρών.

Πηγή: best-tv.gr, action24.gr

Featured Image