Οι αγρότες των Γρεβενών θα βγάλουν και την Πέμπτη τα τρακτέρ στους δρόμους.

Στις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί πορεία στην πόλη των Γρεβενών με κατεύθυνση τον νότιο κόμβο της Εγνατίας οδού, στην περιοχή Πατώματα. Από εκεί αναμένεται να πραγματοποιήσουν πορεία μέσα στην Εγνατία οδό μέχρι και τον ανατολικό κόμβο τον οποίο θα κλείσουν συμβολικά για περίπου μία ώρα.

Παράλληλα, αναμένεται να στηθεί μπλόκο διασταύρωση της Νάουσας, ενώ προγραμματίζονται νέες κινητοποιήσεις και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Επανομή οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν την Παρασκευή με πορεία προς τον κόμβο του αεροδρομίου.

Featured Image

Την Τετάρτη ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών του νόμου Λάρισας, οι οποίοι κατέφθασαν με τα αγροτικά μηχανήματα στον κόμβο του Πλατυκάμπου. Οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν συμβολικά στην εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση.

Ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ ωστόσο δεν τους το επέτρεψαν με αποτέλεσμα να έχουμε σπρωξίματα, αποδοκιμασίες και ένταση για λίγη ώρα.

Οι αγρότες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα όπως και τη μείωση του κόστους παραγωγής.