Τα κοπάδια και οι δύο νεαροί κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Βαϊνιάς Ιεράπετρας – Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους και για παραβάσεις περί ευζωΐας των ζώων συντροφιάς.

Μετά από καταγγελίες δημοτών της Ιεράπετρας και έπειτα από πάρα πολλές συστάσεις για απομάκρυνση των κοπαδιών τους από την αγροτική ζώνη στη Βαϊνιά Ιεράπετρας, συνελήφθησαν επ΄ αυτοφώρω, το πρωί της Παρασκευής 1 Μαρτίου 2024 δυο κτηνοτρόφοι και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους κυρίως για αδεσποτία και αγροζημιές που είχαν προκαλέσει τα αιγοπρόβατά τους σε αγροτικές καλλιέργειες, καθώς και για παραβάσεις του νόμου περί τήρησης των κανόνων ευζωίας των ζώων, καθώς είχαν στην κατοχή πέντε τσοπανόσκυλα ο πρώτος και τρία ο δεύτερος, που δεν διέθεταν τα κατάλληλα καταλύματα, δεν ήταν εμβολιασμένα και δεν έφεραν τσιπάκια.

Η επώνυμη καταγγελία έγινε το πρωί της Παρασκευής από δημότες της Ιεράπετρας και αμέσως οργανώθηκε επιχείρηση από το Τμήμα Ασφάλειας Ιεράπετρας τα ΤΑΕ Λασιθίου και τη Δημοτική Αστυνομία της Ιεράπετρας.

Featured Image

Τα κοπάδια και οι δύο νεαροί κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα Βαϊνιάς Ιεράπετρας.

Οι δυο νεαροί κτηνοτρόφοι συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Ιεράπετρας, προκειμένου να αποσταλούν με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους στον κ Εισαγγελέα Ν. Λασιθίου.

Πηγή: neakriti.gr

Featured Image