Σήμερα, τα μέλη της Επιτροπής είχαν συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης.

Ξεκίνησαν κύκλο επαφών με τους τοπικούς φορείς, τα μέλη της παγκρήτιας επιτροπής που συγκροτήθηκε με φόντο τα “καυτά” προβλήματα του αγροτικού κόσμου στην Κρήτη. Έμφαση δίδεται στο μείζον θέμα των επιδοτήσεων, που ήταν εξαιρετικά μειωμένες σε σύγκριση με προηγούμενα χρόνια, λόγω της νέας ΚΑΠ.

Την αναγκαιότητα ύπαρξης της εν λόγω επιτροπής έχει επισημάνει πολλές φορές στο Cretalive ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αμπελουργών κι Ελαιοκαλλιεργητών Κρήτης, Πρίαμος Ιερωνυμάκης καθώς “μόνον συντονισμένα μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο μας”

Δήμαρχοι από όλη την Κρήτη, εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου, των Επιμελητηρίων, της ΟΕΒΕΝΗ κι εκπρόσωποι άλλων παραγωγικών φορέων δίνουν δυναμικό “παρών”, καθώς τα προβλήματα ουσιαστικά δημιουργούν μία “αλυσίδα” σε όλη την αγορά και φυσικά στην τοπική οικονομία.

Featured Image

Μάλιστα σήμερα, έγινε η πρώτη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη. Εκεί αναλύθηκε το σοβαρό θέμα των επιδοτήσεων σε μία προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Όπως επισημάνθηκε και στην εκδήλωση του περασμένου Σαββάτου στον Προφήτη Ηλία, τα ποσά της βασικής ενίσχυσης είναι ‘πετσοκομμένα’ σε ποσοστό που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνά ακόμη και το 35% ενώ πολλοί είναι εκείνοι που δεν πήραν ούτε καν το 20% της περσινής προκαταβολής.

Η πρόταση που έπεσε στο τραπέζι είναι να γίνει η φετινή πληρωμή όπως και η περσινή και στη συνέχεια να έχουμε μία αναθεώρηση της ΚΑΠ.

Featured Image