Εν μέσω φημών για παράταση ενός έτους, ώστε να πληρωθούν στην ερχόμενη πίστωση αγρο-περιβαλλοντικών, οι κτηνοτρόφοι με αυτόχθονες προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους.

Στον αέρα και χωρίς πρόγραμμα ενίσχυσης είναι εδώ και επτά μήνες οι δικαιούχοι του προγράμματος αυτόχθονων φυλών και συγκεκριμένα όσοι είχαν μπει στην πρόσκληση του 2018. Η προηγούμενη ηγεσία του ΥπΑΑΤ με επικεφαλής τον Γ. Γεωργαντά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για παράταση ενός έτους, αν και η απόφαση είχε υπογραφεί, μετέπειτα μεσολάβησαν εκλογές και όλα έμειναν στον αέρα.

Με αφορμή την επικείμενη πληρωμή των αγροπεριβαλλοντικών, που θα αρχίσει όπως λένε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τα βιολογικά προς το τέλος του μήνα, αρκετοί δικαιούχοι του προγράμματος αυτόχθονων φυλών επικοινώνησαν με το Agronewsbomb, για να εκθέσουν το πρόβλημά τους.

Featured Image

Σύμφωνα τώρα με το ρεπορτάζ μας, υπάρχουν φήμες για μια ρύθμιση του προβλήματος την επόμενη εβδομάδα, η οποία ρύθμιση θα επιτρέψει να πληρωθεί η πρόσκληση του 2018 και φέτος. Το αν γίνει πράξη η… φήμη ή αν θα κολλήσει πάλι στις διάφορες υπηρεσίες του ΥπΑΑΤ και του αρμόδιου οργανισμού, θα φανεί και μάλιστα άμεσα. Οπότε, κοντό ψαλμός αλληλούια…

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image