Σε περιοχές του μεγαλύτερου παραγωγικού κέντρου της χώρας σε Καλαμών, θεωρούν ότι με την απόφαση του ΣτΕ εξισώθηκε η ελιά Καλαμών της Αιτωλοακαρνανίας με το ΠΟΠ Καλαμάτα.

Αυτό δεν ισχύει, καθώς η απόφαση το ƩτΕ έκρινε πλέον οριστικά, ότι η ονομασία “KALAMATA OLIVES” καταχωρίστηκε ως συνώνυμο της ποικιλίας “ΚΑΛΑΜΩΝ”. Δηλαδή ο οποιοσδήποτε στον πλανήτη με δέντρα Καλαμών θα μπορεί να χρησιμοποιεί το brand KALAMATA OLIVES…

Χαρακτηριστική είναι και η ανακοίνωση του δήμου Ξηρομέρου, ο οποίος αναφέρει τα εξής:

Featured Image

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) για την ποικιλία ελιάς Καλαμών και την κατοχύρωση του ονόματος σαν Προστατευόμενη Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ), συνώνυμης της ΠΟΠ Καλαμάτα, αποκαθιστά το σωστό και το δίκαιο και ιδιαίτερα για το νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο οποίος έχει μία τεράστια παραγωγή, την μεγαλύτερη στην Ελλάδα και δίκαια οι συμπατριώτες μας παραγωγοί μέχρι να κριθεί αυτή η υπόθεση ένιωθαν να βρίσκονται στον αέρα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν και η Αιτωλοακαρνανία και το Ξηρόμερο της μεγάλης παραγωγής του εξαιρετικού προϊόντος ελιάς Καλαμών, μπορούν απρόσκοπτα να μας το προσφέρουν σε εμάς και σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Featured Image