Στο ΣτΕ εκδικάζεται η υπόθεση των αποκλεισμένων από το πρόγραμμα νέων αγροτών με τα χαμηλής κάλυψης.

Σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες του Agronewsbomb, δικηγορικό γραφείο από την Αθήνα, σε συνεργασία με κάποιους μελετητές αλλά και αγρότες, που κυνηγούν ακόμα το θέμα του αποκλεισμού τους, έχει κινηθεί νομικά.

Μάλιστα η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί σε επίπεδο ΣτΕ μετά την προσφυγή των άμεσα ενδιαφερομένων, οπότε αναμένονται εξελίξεις.

Θυμίζουμε πως οι εν λόγω αποκλεισμένοι από το τελευταίο πρόγραμμα νέων, αγρότες, διαμαρτύρονται γιατί λόγω κάποιας αλλαγής στον τρόπο μοριοδότησης των υποψηφίων από το ΥπΑΑΤ, μετά την οριστικοποίηση των αιτήσεων, που είχε ως αποτέλεσμα τη δραστική μείωση της βαθμολογίας στην περίπτωση που οι δηλώσεις ΟΣΔΕ αφορούσαν καλλιέργειες χαμηλής κάλυψης, όπως καρπούζια, πεπόνια κ.λπ.

Featured Image

Το σκεπτικό όσων έχουν προσφύγει στην ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και καλείται να αποφανθεί έχει να κάνει με το ότι, με άλλους όρους κλήθηκαν και έκαναν εν τέλει αιτήσεις για ένταξη στο πρόγραμμα νέων βάσει προδημοσίευσης και πρόσκλησης και με άλλους όρους αξιολογήθηκαν οι αιτήσεις τους, μετά από αιφνίδια αλλαγή στο πρόγραμμα.

Στο ΥπΑΑΤ και όσοι έκαναν τις αλλαγές θα κληθούν να υπερασπιστούν τις απόψεις τους. Σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις αυτές, που αν δικαιώσουν έστω έναν παραγωγό, θα σημάνουν πολλά και για τους υπόλοιπους ενδεχομένως έχουν παίξει μελετητικά γραφεία από την Πελοπόννησο και όχι μόνον.

Λόγω του κόφτη με την τηλεπισκόπηση και την αλλαγή του τρόπου βαθμολόγησης του ΥπΑΑΤ, έμεινε εκτός προγράμματος η συντριπτική πλειοψηφία των αιτούντων τότε.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image