Συμφωνήθηκε νέα συνάντηση, παρουσία των πολιτικών φορέων του τόπου.

Ψήφισμα με τα αιτήματά τους κατέθεσε αντιπροσωπεία αγροτών της Χαλκιδικής σήμερα το μεσημέρι στον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας, Μανώλη Καρρά, ο οποίος δεσμεύτηκε να τα προωθήσει με επιστολή προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ συμφωνήθηκε εκ νέου συνάντηση με τους πολιτικούς φορείς του τόπου.

Αναλυτικότερα, λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι έφτασε με τρακτέρ στο Δημαρχείο των Ν. Μουδανιών η αντιπροσωπεία των αγροτών, οι οποίοι παρέδωσαν στον Δήμαρχο ψήφισμα με 7 αιτήματα που αποτυπώνουν τα προβλήματα του κλάδου τους στη Χαλκιδική, βάσει της συνέλευσης που είχαν χθες το βράδυ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Κοκκινίδης και Χάρης Σαρόγλου.

Συγκεκριμένα οι αγρότες της Χαλκιδικής έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα:

Featured Image

1. Ακαρπία της πράσινης ελιάς Χαλκιδικής
2. Αγροτικό ρεύμα (καθώς για τις δουλειές τους στα χωράφια χρεώνονται με οικιακό τιμολόγιο)
3. Αγροτικό πετρέλαιο
4. Επιστροφή των επιδοτήσεων
5. Δίκαιη κατανομή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ
6. Δασικοί χάρτες
7. Επαναφορά της εξισωτικής αποζημίωσης στη Χαλκιδική.

Ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας χαρακτήρισε δίκαια τα αιτήματά τους, ενώ για την ακαρπία της ελιάς είπε ότι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που έχει ο αγροτικός κόσμος στο νομό. Όπως επεσήμανε ο αγρότης δυσκολεύεται να καλλιεργήσει για την επόμενη χρονιά, μετά την πρωτόγνωρη έκταση που παρουσίασε το φαινόμενο της ακαρπίας φέτος. Παράλληλα ο κ. Καρράς εξέφρασε και το παράπονο, ότι σε άλλους νομούς δόθηκε επιδότηση για την ακαρπία, ενώ στο νομό Χαλκιδικής όχι.

Τέλος ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας ανέλαβε να διοργανώσει μία νέα συνάντηση στα Ν. Μουδανιά με αντιπροσωπεία των αγροτών, παρουσία των Βουλευτών, των Περιφερειακών Συμβούλων και των Δημάρχων του νομού για να συζητηθούν εκτενέστερα τα προβλήματα και οι συντονισμένες προσπάθειες, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα του αγροτικού κόσμου του τόπου.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Featured Image