Η ιταλική εμπορική περίοδος στα ακτινίδια ζωντανεύει σιγά σιγά και στις τελευταίες έρευνες που πραγματοποιήσαμε τόσο στη χονδρική όσο και στη μεγάλη λιανική αγορά, μπορούμε να δούμε τουλάχιστον μια συγκεχυμένη εικόνα.

Αυτή τη στιγμή, εκτός από τα Νεοζηλανδέζικα, προστίθενται τόσο ιταλικές όσο και ελληνικές πρώιμες ποικιλίες ακτινίδιου. Για να μην χάσουμε τίποτα, έχουμε ήδη βρει πολλά ιταλικά Hayward μεγάλου μεγέθους, άνω των 135 γραμμαρίων, που πωλούνται στα 2,70-3 ευρώ το κιλό στις αγορές χονδρικής, αναφέρει το italianfruit.net.

Από την άλλη πλευρά, η αποστολή προϊόντων κακής ποιότητας (άγουρα) στην αρχή της εκστρατείας, προκειμένου να προηγηθεί ο ανταγωνισμός, είναι μια κακή πρακτική κοινή για ολόκληρο τον κλάδο των οπωροκηπευτικών, η οποία τονίζεται εάν αναμένονται υψηλές τιμές λόγω περιορισμένης προσφοράς.

Σύμφωνα με όσους αγοράζουν στην επαρχία, οι απαιτήσεις των Ιταλών παραγωγών για ακτινίδια πράσινων ποικιλιών είναι υπερβολικές (πάνω από 1,50 ευρώ το κιλό), ειδικά σε σύγκριση με τα ελληνικά (με 0,85-1 ευρώ το κιλό αγοράζεις ένα προϊόν καλής ποιότητας).

Featured Image

Ο κίνδυνος, ακριβώς, είναι να ανοίξουν οι πόρτες στον Έλληνα ανταγωνιστή, ο οποίος έχει μια συνολική κανονική παραγωγή διαθέσιμη και που δεν θα μπορεί να υπολογίζει στην ινδική αγορά, καθώς το Ιράν έχει επιλύσει τη διαφορά με τον ασιατικό κολοσσό.

Εν τω μεταξύ, στην ιταλική αγορά εδώ και μερικές εβδομάδες είναι εύκολο να βρει κανείς ελληνικά πράσινα ακτινίδια τόσο σε αγορές χονδρικής όσο και σε ορισμένες αλυσίδες διανομής , ειδικά σε εκπτωτικές (βρίσκονται σε σημείο πώλησης με 2,99 ευρώ το κιλό).

Όσον αφορά το κίτρινο ακτινίδιο , ο ανταγωνισμός με την Ελλάδα είναι πρακτικά ανύπαρκτος (προς το παρόν), οπότε δεν πρέπει να υπάρχουν ιδιαίτερα κρίσιμα ζητήματα. Στην περίπτωση αυτή, θα είναι σημαντικό να διατηρηθεί ένα επαρκές επίπεδο ποιότητας, δεδομένου και λαμβάνοντας υπόψη τις τιμές καταναλωτή.

Featured Image