Featured Image

Συμφωνία με την τυροκομική επιχείρηση Θυμέλη έκλεισε ο Ελαιουργικός Κτηνοτροφικός Αγροτικός Συνεταιρισμός Άντισσας για την πώληση του γάλακτος των μελών του.

Συγκεκριμένα η συμφωνία προβλέπει ότι η τιμή του πρόβειου γάλακτος διαμορφώνεται στα 1,40 ευρώ ανά κιλό για το «συμβατικό» γάλα και στα 1,42 ευρώ για το πρόβειο βιολογικό γάλα. Η Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Βάγια Καρίνου δήλωσε στο «Ν» πως η απόφαση αυτή ήταν αναγκαστική για τον Συνεταιρισμό καθώς πολλοί κτηνοτρόφοι είχαν προχωρήσει σε ατομικές συμφωνίες με τις τυροκομικές επιχειρήσεις του νησιού.

Η τακτική αυτή, τονίζει η κ. Καρίνου, αδυνατίζει την διαπραγματευτική θέση των συνεταιρισμών που αδυνατούν να πιέσουν τις τυροκομικές επιχειρήσεις για καλύτερες τιμές γάλακτος. Επίσης, η πρόεδρος του Συνεταιρισμού, αναφέρει πως η τακτική της καθυστέρησης προσδιορισμού των τιμών που ακολούθησαν οι τυροκομικές επιχειρήσεις εξανάγκασε τους κτηνοτρόφους να αποδεχθούν τις τιμές που ήθελαν οι τυροκόμοι.

Featured Image

Για να δουν καλύτερες μέρες οι κτηνοτρόφοι και να αποκτήσουν διαπραγματευτική δύναμη οι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί του νησιού η κ. Καρίνου σημειώνει πως είναι ανάγκη να δημιουργηθούν στην Λέσβο 4 – 5 μεγάλοι κτηνοτροφικοί συνεταιρισμοί που θα έχουν ισχυρή βάση.

Πηγή: stonisi.gr