Τις εργασίες της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Σε τρεις ροτόντες, δίπλα από το αναμμένο τζάκι -Μπουφέ και για βίγκαν
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που συμμετέχουν στη συνάντηση κάθονται στο σαλόνι του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη, σε τρεις ροτόντες, και σημειώνουν σε λάπτοπ, ενώ έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την κυρία Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο του σπιτιού και τους υποδέχτηκε έναν-έναν. Στη συνέχεια, κάθισαν όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε μία ώρα γίνεται διάλειμμα πέντε λεπτών για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στο σπίτι.

Στον μπουφέ, που άνοιξε μετά τις 8:30 μ.μ., περιλαμβάνεται φαγητό και για βίγκαν. Τις προμήθειες έφερε βανάκι από εταιρεία ντελίβερι.

Σημειώνεται ότι οι βουλευτές του κόμματος έφθασαν στο σπίτι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με βανάκια και ταξί για τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Ωστόσο, από την πρώτη ημέρα της συνεδρίασης έλειπαν 11 βουλευτές.

Τελικώς στο τριήμερο Κασσελάκη στις Σπέτσες θα παραστούν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ πλην των Αλέξη Τσίπρα, Όλγα Γεροβασίλη («δικαιολογημένα απούσα», όπως έλεγαν κομματικές πηγές), και Μαρίνα Κοντοτόλη, (είναι άρρωστη με λοίμωξη).

Featured Image

Με ανάρτησή της στο Facebook, η Έλενα Ακρίτα ξεκαθάρισε πως τελικά θα μεταβεί το Σάββατο στις Σπέτσες, ρίχνοντας, όπως είπε, σε ένα σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις της και ένα δεύτερο πουλόβερ. Το Σάββατο θα φτάσει και η Αθηνά Λινού.

Οι κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος μετέβησαν αργότερα, ενώ αργότερα το βράδυ λίγο πριν τις 20:00 έφτασε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε χειρουργείο και καθυστέρησε, παίρνοντας το βραδινό καράβι, μαζί με την Γιώτα Πούλου.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έφθασαν σήμερα στο νησί, άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άλλοι με θαλάσσια ταξί από την Κόστα. Με τα powerpoint στις βαλίτσες τους, στα σοκάκια του νησιού, οι περισσότεροι, με πλατιά χαμόγελα, κατευθύνθηκαν μετά την άφιξή τους στα ξενοδοχεία τους και ετοιμάστηκαν για την έναρξη των εργασιών στη βίλα Κασσελάκη.

Λίγο πριν από τις 16:00, προκειμένου να βρίσκονται εγκαίρως στην οικία Κασσελάκη, οι βουλευτές κατέφθασαν με ταξί αλλά και με τα βανάκια που είχε φροντίσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να διατεθούν για τη μετακίνησή τους.

Με τις τσάντες ανά χείρας, τον Σωκράτη Φάμελλο να κρατά και ένα κουτί γλυκά, οι βουλευτές προσήλθαν σε αυτήν τη διαφορετική σύσκεψη στο σπίτι του προέδρου του κόμματος.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφθασε στις Σπέτσες στη μία τη νύχτα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε ολόκληρο σχέδιο προκειμένου η άφιξή του να μη γίνει αντιληπτή από τις κάμερες.

Πηγή: iefimerida.gr

Featured Image