You are currently viewing Στη βουλή η μικροκαρπία στα πορτοκάλια

Στη βουλή η μικροκαρπία στα πορτοκάλια

Με παρέμβαση Κρητικού στη βουλή το πρόβλημα της μικροκαρπίας στα πορτοκάλια.

“Χθες κοινοποίησα την κοινοβουλευτική ενέργεια στην οποία προχώρησα προς τον Υπ.Α.Α.Τ., κ. Κώστα Τσιάρα: Nα υποβάλλω ερώτηση, εκθέτοντάς του το σοβαρό πρόβλημα μικροκαρπίας που παρατηρείται στις εσπεριδοκαλλιέργειες του Δ. Μονεμβασίας.

Μία κίνηση, που συμπληρώνει, ενδυναμώνει και συνεπικουρεί την επιστολή που προ ημερών είχε αποστείλει ο Δήμαρχος Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης προς τον αρμόδιο Υπουργό και τον Προϊστάμενο ΕΛ.Γ.Α. Τρίπολης.

Η άντληση στοιχείων από την περιγραφείσα από τον κ. Τριχείλη κατάσταση, λειτούργησε αρκούντως διαφωτιστικά, ώστε να σχηματίσω και αποκρυσταλλώσω και τη δική μου εικόνα, την οποία παρουσίασα προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Η Ερώτησή μου, λοιπόν, βασίστηκε στα δεδομένα που αφορούσαν στο Δήμο Μονεμβασίας. Παράλληλα υπεραμύνθηκα του αιτήματος για αποστολή κλιμακίου ΕΛΓΑ για διενέργεια αυτοψιών και έδωσα κατευθύνσεις για συνολικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος.

Οι επισημάνσεις αρκετών συνδημοτών μας από το Δήμο Ευρώτα -Δήμος που κατέχει τη μερίδα του λέοντος στην εσπεριδοκαλλιέργεια- ελήφθησαν σοβαρά υπόψη, όπως πράττω με κάθε σχόλιο και παρατήρηση.

Πριν από λίγο, απέστειλα ορθή επανάληψη της Ερώτησης προς τη Διεύθυνση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου-Τμήμα Ερωτήσεων, κάνοντας λόγο για γενικευμένη εικόνα μικροκαρπίας στην Π.Ε. Λακωνίας.

Σας προτρέπω για ακόμη μία φορά να συνεχίσετε να επισημαίνετε προβλήματα, αρρυθμίες και παραλείψεις, ώστε να αποκτώ κι εγώ καθαρότερη και σαφέστερη εικόνα. Άλλωστε όπως έχω αποδείξει, μεγάλο μέρος των κοινοβουλευτικών παρεμβάσεών μου, στηρίζεται σε δικές σας παρατηρήσεις και υπομνήσεις”, αναφέρει σχετικά ο βουλευτής της ΝΔ Νεοκλής Κρητικός.

Newsroom Agronewsbomb