Οι εταίροι συμφώνησαν να ενισχύσουν και να επιταχύνουν τον πράσινο και ψηφιακό μετασχηματισμό, σε ελληνικό και διεθνές επίπεδο.

Με σημείο αναφοράς τη βιώσιμη ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα και την αντιμετώπιση των προκλήσεων της κλιματικής αλλαγής, σε συνέχεια της εμπιστοσύνης που έδειξε στη NEUROPUBLIC η Τράπεζα Πειραιώς το 2021, συμμετέχοντας στο μετοχικό σχήμα της εταιρείας και στις σημαντικές επενδύσεις του τελευταίου διαστήματος, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε σήμερα την ολοκλήρωση της συναλλαγής για τη συμμετοχή του LATSCO FAMILY OFFICE, με μειοψηφικό ποσοστό, στο μετοχικό κεφάλαιο της NEUROPUBLIC.

Η NEUROPUBLIC αποτελεί ηγέτιδα δύναμη στο χώρο του ψηφιακού μετασχηματισμού της αγροτικής παραγωγής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, επενδύοντας συστηματικά τόσο σε υποδομές όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό, υλοποιώντας παράλληλα τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στο χώρο της ευφυούς γεωργίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Η απόφαση του LATSCO FAMILY OFFICE να επενδύσει στη NEUROPUBLIC, αποτελεί επιβεβαίωση της επιτυχημένης στρατηγικής της τελευταίας, και, την ίδια στιγμή, ψήφο εμπιστοσύνης στο ελληνικό οικοσύστημα καινοτομίας, ενώ ανοίγει νέες, λαμπρές προοπτικές για τη διεθνή επέκταση της ελληνικής εταιρείας, με έδρα τον Πειραιά, μέσα στα επόμενα χρόνια.

Featured Image

Από την πλευρά της, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της NEUROPUBLIC, κα. Ρόζα Γαργαλάκου, δήλωσε σχετικά: «Το 2023 αποδεικνύεται για τη NEUROPUBLIC μια χρονιά δυναμική. Μια χρονιά που ενώ κλείνει ένας σημαντικός κύκλος ζωής και δράσης 20 ετών, ανοίγει, παράλληλα, ένα νέο κεφάλαιο στην πορεία της εταιρείας μας. Ένα κεφάλαιο γεμάτο ενδιαφέρον και προκλήσεις. Με τη νέα αυτή στρατηγική συνεργασία, το LATSCO FAMILY OFFICE γίνεται συνοδοιπόρος μας στο συναρπαστικό ταξίδι που ξεκινήσαμε το 2003 στον κόσμο της ψηφιακής τεχνολογίας. Είναι χαρά και τιμή μας να έχουμε μετόχους τόσο το LATSCO FAMILY OFFICE όσο και την Τράπεζα Πειραιώς».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του LATSCO FAMILY OFFICE, κ. Δημήτρης Αφεντούλης, δήλωσε: «Η διεύρυνση και η διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου του LATSCO FAMILY OFFICE αποτελούν βασικούς άξονες της επενδυτικής στρατηγικής μας. Η επένδυση στη NEUROPUBLIC, μας εισάγει σε ένα νέο επιχειρηματικό πεδίο και μας προσφέρει την ευκαιρία της ενεργής συμμετοχής στην επίτευξη μιας σειράς εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων όπως είναι η περιβαλλοντική προστασία και η βιώσιμη ανάπτυξη, η δημιουργία μιας νέας γενιάς αγροτών σε μια αναγεννημένη ύπαιθρο, η αναβάθμιση της αγροδιατροφικής αλυσίδας και η παραγωγή ποιοτικότερων τροφίμων. Ο συνδυασμός της πρωτογενούς παραγωγής με τις δυνατότητες που προσφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στον αγροτικό τομέα διασφαλίζουν μια πολύ ενδιαφέρουσα επιχειρηματική συμπόρευση με τους πρωτοπόρους ιδρυτές της NEUROPUBLIC και με την Τράπεζα Πειραιώς που διαχρονικά πρωταγωνιστεί στην πράσινη οικονομία. Τους ευχαριστούμε θερμά για την άψογη συνεργασία μας για την επίτευξη αυτής της τριπλής συμφωνίας».

Ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς κ. Θεόδωρος Τζούρος δήλωσε: «Στρατηγική επιλογή της Τράπεζας Πειραιώς είναι η στήριξη του αγροδιατροφικού τομέα της χώρας. Από το 2021 μέσω της συμφωνίας με τη NEUROPUBLIC συμβάλουμε στον ψηφιακό μετασχηματισμό του πρωτογενούς τομέα της χώρας. Σήμερα, χαιρετίζουμε τη συμμετοχή του LATSCO FAMILY OFFICE στο μετοχικό κεφάλαιο της NEUROPUBLIC. Σκοπός της συνεργασίας αυτής είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της ευφυούς γεωργίας σε κάθε αγροτική εκμετάλλευση της χώρας. Άλλωστε, ο τεχνολογικός εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής αποτελεί βασική πολιτική της νέας ΚΑΠ 2023-2027».

Featured Image