Εκτός από τα εντυπωσιακά αποτελέσματα στον τομέα των λαχανικών, ο Dimitrie Muscă, ένας από τους πιο γνωστούς αγρότες στη Ρουμανία, μπορεί να υπερηφανεύεται για εξίσου σημαντικά επιτεύγματα στην κτηνοτροφία.

Στις φάρμες που έχει, διαχειρίζεται κοπάδι περίπου 3.000 βοοειδών και το κέρδος είναι το γράμμα του νόμου και σε αυτόν τον τομέα.

Η φυλή που έφερε στον αγρότη από το Arad το κέρδος είναι η Charolaise, μια εξειδικευμένη ράτσα για την παραγωγή κρέατος.

Στην εκπομπή ” Portret de fermier “, σε παραγωγή Ovidiu Ghinea, ο Dimitrie Muscă μας παρουσίασε τα δείγματά του από αυτή τη ράτσα, εξηγώντας γιατί επέλεξε να στοιχηματίσει σε αυτήν.

Featured Image

«Ένα δείγμα ζυγίζει περίπου 900 κιλά, είναι εξαιρετικές αγελάδες. Σίγουρα, όλοι επαινούν το απόθεμά τους, το δικό του είναι καλύτερο, αλλά νομίζω ότι είναι η καλύτερη δουλειά που έχω κάνει, γιατί η Charolaise είναι μια τεράστια, βαριά αγελάδα, την κρατάω μόνο στη μάντρα. Τους δίνουμε μία τροφή από 1 Ιανουαρίου έως 31 Δεκεμβρίου, τα μοσχάρια είναι μαζί τους έως και 7 μήνες, μετά τον απογαλακτισμό τους και περιμένουμε τον επόμενο τοκετό. Παράγουν γάλα μόνο για μοσχαράκια, δεν αρμέγονται.

Είναι τυπική αγελάδα κρέατος, έχει ποσοστό περίπου 64-65% σφάγιο. Δεν έχουμε ακόμα τη λατρεία για το βόειο κρέας όπως θα έπρεπε οι Ρουμάνοι, αλλά, από ό,τι βλέπω, πιάνει. Ούτε εγώ ήμουν καταναλωτής, αλλά πλέον το μοσχαρίσιο φιλέτο είναι πραγματικά πολυτέλεια, περιζήτητο και έχει υψηλή τιμή», είπε ο Dimitrie Muscă, για την AGRO TV.

Πηγή: agro-tv.ro

Featured Image