Tη λήψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση των ζημιών που προκαλούν οι αγριόχοιροι στις καλλιέργειές τους, απαίτησαν οι αγρότες της Σάμου στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσε ο Πανσαμιακός Αγροτικός Σύλλογος Σάμου, το πρωί της Τετάρτης στην Περιφερειακή Ενότητα και τη Διεύθυνση Δασών.

Οι αγρότες πραγματοποίησαν επίσης παρεμβάσεις στη Διεύθυνση Γεωργίας και στην Κτηνιατρική Υπηρεσία. Ζήτησαν την άμεση λήψη μέτρων για την εξάλειψη του πληθυσμού των αγριογούρουνων από το νησί ,άμεση αποζημίωση από την Περιφέρεια για τις ζημιές που προκαλούνται από αυτά και τέλος ένταξη στον κανονισμό του ΕΛΓΑ της αποζημίωσης από ζημιές που προκαλούνται από τους αγριόχοιρους.

Τόνισαν επίσης την αναγκαιότητα συγκεκριμένων ενεργειών από τους αρμόδιους ώστε να δοθούν επιτέλους λύσεις στα χρονίζοντα προβλήματα των γεωργών, ενώ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγωγή και του κρασιού, αφού οι αμπελώνες έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές από τα αγριογούρουνα. Τέλος, δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν ήδη πολλά προβλήματα, όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, την κακή συντήρηση των αγροτικών δρόμων και την έλλειψη έργων για την άρδευση των καλλιεργειών. Για τον λόγο αυτό ζητούν γραπτές απαντήσεις και άμεσες λύσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες πριν να είναι αργά για τις καλλιέργειες και την ανθρώπινη ζωή.

Featured Image

Παρέμβαση στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων Κώστα Τσιάρα έκανε ο βουλευτής Σάμου Χριστόδουλος Στεφανάδης για τη μεγάλη ανισοκατανομή στις αποφάσεις ένταξης στα σχέδια βελτίωσης αγροτών του νομού. Συγκεκριμένα ο κύριος Στεφανάδης έθεσε το πρόβλημα στον υπουργό και ζήτησε άμεσα επιπλέον χρηματοδότηση ούτως ώστε να αυξηθεί δραστικά το ποσοστό αποδοχής των αιτημάτων που αφορά το νομό Σάμου από 14% που είναι σήμερα στο 50% . Ο υπουργός ανταποκρίθηκε θετικά και δεσμεύτηκε για την άμεση επιπλέον χρηματοδότηση.

Πηγή: ertnews.gr

Featured Image