Με ενδιαφέρον αναμένεται η πρώτη ελαιοποίηση στους Αγίους Αποστόλους Λακωνίας το Σάββατο, όπως έγραψε πρώτο το Agronewsbomb.

Οι φήμες αναφορικά με τις τιμές των πρώτων φρέσκων ελαιολάδων… οργιάζουν, καθώς το ενδιαφέρον των εμπόρων, ιδίως από την Ιταλία, είναι κάτι παραπάνω από έντονο. Στη Λακωνία, το ρεπορτάζ του Agronewsbomb αναφέρει, ότι υπάρχει ιδιωτικό ελαιοτριβείο το οποίο έχει ανακοινώσει τιμή 8,50 ευρώ για το ελαιόλαδο από Αθηνοελιά, ενώ ακούγεται και για ακόμα ένα ότι θα αρχίσει να πληρώνει ελαιόλαδο προς 8,70 ευρώ το κιλό.

Η τιμή των 8,50 ευρώ που διακινείται τις τελευταίες ώρες λέγεται πως αναφέρεται ως… ενδεικτική, καθώς μπορεί να υπάρξει και αναπροσαρμογή προς τα πάνω τις επόμενες ημέρες, ανάλογα και τις εξελίξεις με τα συνεταιριστικά ελαιόλαδα, που αποτελούν πάντα σοβαρό βαρόμετρο.

Από το ρεπορτάζ του Agronewsbomb σε ελαιοτριβεία της Λακωνίας, πάντως, οι απόψεις διίστανται καθώς κάποιοι μιλούν για πτωτικές τάσεις στις τιμές του ελαιολάδου τις τελευταίες ημέρες και κάποιοι άλλοι, λένε το αντίθετο…

Οι τιμές σε Ιταλία και Ισπανία

Featured Image

Την ίδια ώρα η τιμή του Ιταλικού ελαιολάδου παραμένει σταθερή σε επίπεδα άνω των 9 ευρώ/κιλό, σύμφωνα με τα στοιχεία σοβαρών οργανισμών. Έτσι, το Εμπορικό Επιμελητήριο του Μπάρι επιβεβαιώνει τα 9-9,3 ευρώ/κιλό στις 24 Σεπτεμβρίου, η Ismea Mercati στα 9,15 ευρώ/κιλό στις 16 Σεπτεμβρίου 2024 και το Borsino dell’Olio di Teatro Naturale στα 9,2 ευρώ/κιλό.

Ωστόσο, στην Ισπανία είναι διαφορετικά τα πράγματα, με μοναδική εξαίρεση το παρθένο ελαιόλαδο, το οποίο είχε τιμές που αυξάνονται σταθερά για περισσότερο από ένα μήνα και τιμή πάνω από 7 ευρώ/κιλό, μεταξύ 7,05 και 7,10 ευρώ/κιλό από 24 Σεπτεμβρίου.

Η τιμή του έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην Ισπανία, παρουσιάζει διακυμάνσεις. Ακόμη πιο επιρρεπής στις διακυμάνσεις είναι η τιμή του λαμπάντε που κυμάνθηκε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου μεταξύ 6,4 και 6,8 ευρώ/κιλό, για να καταλήξει λίγο πάνω από 6,6 ευρώ/κιλό στις 24 Σεπτεμβρίου.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image