Τραγική η κατάσταση για τις κτηνοτροφικές μονάδες.

Σε δραματική κατάσταση έχουν περιέλθει οι κτηνοτροφικές μονάδες της χώρας όσον αφορά στα υπέρογκα κόστη εκτροφής.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το κόστος που επωμίζονται για τα τριφύλλια, ως απόρροια της μειωμένης παραγωγής λόγω των κακών καιρικών συνθηκών στο ξεκίνημα της συλλογής τον περασμένο Απρίλιο, Μάιο, τις ζημιές από τις κακοκαιρίες μέσα στο καλοκαίρι και των πλημμυρών της Θεσσαλίας που εξαφάνισαν εκεί την καλλιέργεια και πολλά αποθέματα.

Ως εκ τούτου οι τιμές που ήδη ήταν αυξημένες έχουν πάρει φωτιά, ειδικά για περιοχές νησιωτικές που επωμίζονται αυξημένα μεταφορικά.

Όπως λέει ο Δημήτρης Πανούσης, παραγωγός από το Δρυμό “μετά την πληρωμή της πρώτης δόσης ενιαίας και παρά τα προβλήματα με τις περικοπές, άρχισε μια κινητικότητα στην αγορά από τους κτηνοτρόφους, με αποτέλεσμα να ενταθεί η ζήτηση”.

Featured Image

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Agronewsbomb, οι τιμές στις Σέρρες παίζουν από το χωράφι και στα τελευταία χέρια στα 30 με 33 λεπτά το κιλό, ενώ από έμπορο οι τιμές προσεγγίζουν τα 40 λεπτά, ενώ δεν αποκλείεται νέας άνοδος λόγω μείωσης αποθεμάτων και αυξημένης ζήτησης.

Από την πλευρά του, ένας άλλος παραγωγός από τις Σέρρες τονίζει πως από αποθήκη στις Σέρρες έχει σήμερα 32 λεπτά το τριφύλλι ενώ την εβδομάδα που πέρασε Κρήτη και Μυτιλήνη για να μπορέσουν να αγοράσουν έδωσαν και πάνω από 32-33 λεπτά.

Στην αντίπερα… όχθη βέβαια στους κτηνοτρόφους, η προμήθεια τριφυλλιών σε τέτοιες τιμές, μόνο εύκολη δεν είναι. Μάλιστα στην Κρήτη, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Μυλοποτάμου κ. Γρύλλος Παπαδάκης, σήμερα η τιμή αγγίζει ακόμα και τα 59 λεπτά το κιλό, όταν δυο χρόνια πριν ήταν 32 λεπτά.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image