Ακόμη και οι θηροφύλακες της Ε’ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου που αναζητούσαν τους λαθροθήρες οι οποίοι έστηναν παράνομες παγίδες για αγριογούρουνα στην αγροτική περιοχή της Πέρδικας στα Σύβοτα Θεσπρωτίας, έμειναν άφωνοι όταν διαπίστωσαν ότι χρησιμοποιούσαν ως «δολώματα» κατσίκια τα οποία είχαν σφάξει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό!

Οι οκτώ θηλιές και μία «φάκα» που είχαν στήσει οι δράστες για να προσελκύσουν τα θηράματά τους, ήταν γεμάτες από μέλη και εντόσθια νεκρών ζώων! Οι άνδρες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής μαζί με αστυνομικούς του τοπικού τμήματος έθεσαν υπό παρακολούθηση το σημείο όπου ήταν στημένες οι παγίδες και περίμεναν να εμφανιστούν οι αδίστακτοι λαθροκυνηγοί.

Featured Image

Έτσι κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τρεις από αυτούς, ενώ τα στοιχεία του τέταρτου που διέφυγε είναι γνωστά και αναζητείται. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία και παραπέμφθηκαν στην Εισαγγελία Ηγουμενίτσας κατηγορούμενοι για παράνομη θήρα σε περίοδο κατά την οποία απαγορεύεται το κυνήγι αγριόχοιρου και για χρήση μη νόμιμων μέσων, ενώ κατασχέθηκαν οι παγίδες και ένα κυνηγετικό όπλο που έφερε ένας από τους συλληφθέντες.

Πηγή: protothema.gr