Αιφνίδια αλλαγή στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη φέρνουν τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, καθώς, όπως τόνισε ο ίδιος στη χθεσινή δήλωσή του, τα μηνύματα των ψηφοφόρων ελήφθησαν από την κυβέρνηση. Όλα δείχνουν πως προχωρά σε δομικό ανασχηματισμό με αλλαγές ακόμα και σε κεντρικά υπουργεία προκειμένου να υπάρξει αφενός επιτάχυνση πολιτικών, αφετέρου να προβάλει ένα φιλολαϊκό πρόσωπο της κυβέρνησης.

Η ακρίβεια είναι το πρώτο θέμα που θέλει να δώσει στίγμα ότι ελήφθη το μήνυμα των πολιτών, ενώ φαίνεται πως θα γίνουν κινήσεις ώστε να ενισχυθεί το δεξιό πρόσημο της κυβέρνησης, ως απάντηση στην διαρροή μεγάλου αριθμού ψηφοφόρων στα κόμματα δεξιά της Ν.Δ. Αλλαγές προσώπων θα γίνουν και με στόχο να καλυφθούν πολιτικά συγκεκριμένες εκλογικές περιφέρειες, κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα όπου η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου και η Φωνή Λογικής της Αφροδίτης Λατινοπούλου συγκέντρωσαν πολύ υψηλά ποσοστά. Ακόμα και στις Σέρρες του Κώστα Καραμανλή η Ελληνική Λύση αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα!

Στο πλαίσιο αυτό φαίνεται ότι θα επιστρατευθούν βουλευτές της Ν.Δ και θα μειωθεί αισθητά ο αριθμός των τεχνοκρατών και όσων προέρχονται από το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός ακύρωσε το επίσημο ταξίδι που ήταν προγραμματισμένο για αύριο Τρίτη στην Ιορδανία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα παραχωρήσει συνέντευξη στον Alpha και τον Αντώνη Σρόιτερ, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεών του, οι οποίες αναμένεται να είναι άμεσες.

Featured Image

«Από τώρα οι εκλογές αυτές γίνονται αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα της κάλπης.

Συνεδριάζει την Παρασκευή το υπουργικό συμβούλιο

Την ίδια στιγμή, ακούγεται όλο και πιο έντονα πως οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αναμένονται σύντομα. Μάλιστα, με αφορμή την προγραμματισμένη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την Παρασκευή, κυκλοφορούν σενάρια ανασχηματισμού για τις επόμενες ημέρες. Πλέον μένει να φανεί αν η συνεδρίαση της Παρασκευής θα γίνει με το τωρινό σχήμα ή αν θα έχει προηγηθεί ο ανασχηματισμός.

Οι σκέψεις για ανασχηματισμό του κυβερνητικού σχήματος προϋπήρχαν της χθεσινής εκλογικής αναμέτρησης, καθώς ο πρωθυπουργός είχε εντοπίσει λάθη και αστοχίες στην υλοποίηση του κυβερνητικού έργου. Μάλιστα πολλοί εκτιμούσαν ότι οι αλλαγές στο υπουργικό σχήμα θα αποφασίζονταν το φθινόπωρο, λίγο πριν από τη ΔΕΘ, ώστε να απορροφήσουν τυχόν προβλήματα που θα προέκυπταν το καλοκαίρι. Ωστόσο φαίνεται πως οι εξελίξεις φέρνουν εγγύτερα την ανάγκη για ένα restart και την υλοποίηση των αλλαγών.

Featured Image