Πανθεσσαλικό συντονισμό για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους μετά τη χθεσινή σύσκεψη στον Παλαμά αποφάσισαν οι αγρότες με φόντο το συλλαλητήριο στην Αgrotica το Σάββατο.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν Λαρισαίοι αγρότες από τον κόμβο Πλατυκάμπου θα επιχειρήσουν να ανέβουν με τα πόδια στην ΠΑΘΕ για συμβολικό αποκλεισμό, ενώ την ίδια ώρα συνάδελφοί τους από Καρδίτσα και Φάρσαλα θα ανέβουν στον Ε-65 και παράλληλα στο Ζάρκο θα αποκλείσουν την Ε.Ο Λάρισας- Τρικάλων και στο Στεφανοβίκειο την παλιά Βόλου- Λάρισας.

Οι Θεσσαλοί αγρότες δείχνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους παρά το γεγονός ότι από χθες ο πρωθυπουργός προχώρησε σε κάποιες παροχές είτε για την αύξηση της πρώτης αρωγής στα 10.000 ευρώ, είτε το πάγωμα των οφειλών στο ρεύμα, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και για επιστροφή του ΕΦΚ πετρελαίου στους αγρότες

H σύσκεψη στον Παλαμά

Οι αγρότες της Θεσσαλίας, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποίησαν στον Παλαμά την Τρίτη, αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους. Είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις δράσεις τους με συμβολικούς αποκλεισμούς οδικών αξόνων και διοργάνωση συλλαλητηρίου το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη, όπου θα είναι σε εξέλιξη η έκθεση Agrotica.

Μπλακάουτ σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία: Αγρότες κλείνουν ΠΑΘΕ, Ε-65, παλιά Βόλου- Λάρισας και Λάρισας- Τρικάλων

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν τα εξής:

Featured Image

Να αποστείλουν τα αιτήματα στο Μαξίμου ώστε να τα επεξεργαστούν στην κυβέρνηση και να οριστεί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα αυτά βρίσκουν σύμφωνους τους αγρότες σε όλη τη χώρα.

Όλα τα μπλόκα όλης της Θεσσαλίας συντονισμένα στις 16:00 το απόγευμα θα αποκλείουν ταυτόχρονα το σημείο στο όποιο βρίσκονται σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρχής γενομένης από την Τετάρτη (31/1).

Οι Θεσσαλοί αγρότες κατεβαίνουν στην Agrotica το ερχόμενο Σάββατο και πραγματοποιούν συλλαλητήριο στις 12:00 το μεσημέρι στη βόρεια είσοδο της έκθεσης
Όπως ανέφερε στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της ΕΟΑΣΚ Κωνσταντίνος Τζέλλας, η αναγκαιότητα συντονισμού των μπλόκων προκύπτει από τα ίδια τα προβλήματα των αγροτών της περιοχής που είναι κοινά αλλά και τους κοινούς στόχους πάλης.

«Το μέγεθος των προβλημάτων συμβαδίζει με τον αριθμό των τρακτέρ», είπε χθες κατά τη μεγάλη συνεδρίαση των αγροτών στην Καρδίτσα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Κωνσταντίνος Τζέλλας, δίνοντας το σύνθημα για νέες κινητοποιήσεις των αγροτών πριν το «ραντεβού» το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου θα βρίσκεται σε εξέλιξη η έκθεση Agrotica.

Ο βασικός άξονας των αιτημάτων τους είναι οι αποζημιώσεις από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου με ένα ξεκάθαρο και συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα. Ο δεύτερος αφορά στο κόστος παραγωγής, το οποίο χαρακτηρίζουν «δυσβάσταχτο» και σχετίζεται με την τιμή στο πετρέλαιο, το ρεύμα, την τιμή στο ρεύμα.

Ταυτόχρονα, αποστέλλουν τελεσίγραφο στο Μέγαρο Μαξίμου, ώστε να τα επεξεργαστεί η κυβέρνηση τα αιτήματά τους και να οριστεί συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Πηγή: thessaliatv.gr