Αποφασισμένοι να ξαναβγούν στους δρόμους με τα τρακτέρ τους εμφανίστηκαν αγρότες από τη Βόρεια Ελλάδα οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε ξενοδοχείο στην πόλη των Σερρών για να συζητήσουν για προβλήματα τους και να αποφασίσουν μορφές κινητοποιήσεων.

Αγρότες από τη Θεσσαλονίκη, τη Χαλκιδική, το Κιλκίς, την Κομοτηνή και τον Έβρο ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των αγροτών των Σερρών και ήρθαν στις Σέρρες να ενώσουν τις φωνές τους και να ξεκινήσουν κινητοποιήσεις για την επίλυση των προβλημάτων τους.

Προβλήματα τα οποία έχουν συσσωρευτεί το τελευταίο διάστημα κι έχουν να κάνουν με τις μειωμένες επιδοτήσεις, το αυξημένο κόστος παραγωγής, τις εισαγωγές προϊόντων (σιτάρια και καλαμπόκια) την ώρα που τα δικά τους παραμένουν απούλητα, τα βοσκοτόπια για τους κτηνοτρόφους που όπως είπε στην ΕΡΤ Σερρών η πρόεδρος τους, Ελπίδα Σιδηροπούλου βαδίζουν προς τον αφανισμό, αλλά και προβλήματα τοπικού ενδιαφέροντος όπως η ακαρπία στη Χαλκιδική αλλά και αυτά που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στον Έβρο.

«Ότι κερδίσαμε στο παρελθόν το κερδίσαμε όχι στις συναντήσεις με τους υπουργούς αλλά στις κινητοποιήσεις μας στους δρόμους» είπε ο Γιάννης Τουρτούρας ενώ πολλοί έφεραν ως παράδειγμα τον αγώνα των συναδέλφων τους στη Γερμανία που διδάχθηκαν αυτόν τον τρόπο αντίδρασης από τους Έλληνες.

Featured Image

Οι αγρότες αποφάσισαν να αποστείλουν υπόμνημα στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τα προβλήματα τους και να ζητήσουν άμεσα ραντεβού μαζί του και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν να αποφασίσουν το αν θα βγούνε στους δρόμους με τα τρακτέρ με προορισμό τον Προμαχώνα σεβόμενοι όμως άλλους επαγγελματικούς κλάδους που θα επηρεαστούν από αυτό.

Ανάμεσα στους αγρότες υπήρχαν πολλοί νέοι σε ηλικία στέλνοντας κι ένα θετικό μήνυμα για την πορεία του πρωτογενή τομέα στη χώρα μας, αν και όπως συμφώνησαν όλοι, αν δεν δοθεί λύση στα προβλήματα τους, αρκετοί θα είναι αυτοί που θα εγκαταλείψουν το χώρο ή θα αναζητήσουν κάτι καλύτερο στο εξωτερικό.

Πηγή: ΕΡΤ

Featured Image