Συνάντηση με τον Πρόεδρο κ. Γεώργιο Φατούρο, τα μέλη του ΔΣ της Εθνικής Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματιών «Η ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ» και λοιπούς εκπροσώπους των αλιέων της βιντζότρατας, είχε ο Βουλευτής Ρεθύμνης και Υπεύθυνος ΚΤΕ του Τομέα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Μανόλης Χνάρης, παρουσία του Γραμματέα και Μελών του Τομέα, Θανάση Πετρόπουλου και του Βουλευτή Χίου Σταύρου Μιχαηλίδη.

Η εν λόγω συνάντηση, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, στο Μέγαρο της Βουλής.

Στη συζήτηση που επακολούθησε, αναλύθηκαν διεξοδικά οι θέσεις και οι προτάσεις του ανωτέρου σωματείου καθώς και των λοιπών εκπροσώπων των αλιέων για τη ρύθμιση της επαγγελματικής δραστηριότητας των κατόχων της άδειας αλιείας με βιντζότρατα.

Η συζήτηση, όμως, επικεντρώθηκε κυρίως στην αδικαιολόγητη άρνηση της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας να εφαρμόσει το Διαχειριστικό Σχέδιο 2021 – 2024 για τη βιντζότρατα το οποίο μάλιστα έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνεπεία της αδυναμία άσκησης της δραστηριότητας τους, κρατώντας τους όλα αυτά τα χρόνια σε ομηρία.

Featured Image

Ο Μ. Χνάρης, με τη σειρά του τόνισε για ακόμα μία φορά ότι ο πρωτογενής τομέας, κλάδος του οποίου αποτελεί και η αλιεία, συνιστά μία από τις βασικότερες προτεραιότητες του ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο αυτό, λοιπόν, και δεδομένου ότι τα αιτήματα τόσο του σωματείου όσο και των λοιπών εκπροσώπων των αλιέων είναι δίκαια και εύλογα, δεσμεύθηκε ότι θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις για την ανάδειξη του θέματος με σκοπό την επίλυση του.

Επιπλέον, προέτρεψε τη διαρκή και συστηματική συνεργασία όλων των φορέων τόσο με την ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας όσο και με την κατάθεση προτάσεων για την αντιμετώπιση τους, για την από κοινού διαμόρφωση της αγροτικής πολιτικής, με σκοπό την πλήρη ανασυγκρότηση του και την ουσιαστική επίλυση των προβλημάτων που οι παραγωγοί μας αντιμετωπίζουν.

Τέλος, το εν λόγω σωματείο και οι λοιποί εκπρόσωποι των αλιέων, έγιναν δεκτοί και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη καθώς επίσης και από το Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της παράταξης και Βουλευτή του ν. Κέρκυρας Δημήτριο Μπιάγκη.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image