Μεγάλη συγκέντρωση με τρακτέρ την Παρασκευή 26 Απρίλη στις 11 π.μ., στην κεντρική πλατεία της Αγιάς, πραγματοποιούν οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αγιάς.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες η συμμετοχή είναι πολύ μεγάλη και οι αγρότες είναι ανάστατοι και προβληματισμένοι για το μέλλον τους.

Στο επίκεντρο των διεκδικήσεών τους βρίσκεται το αίτημα για καταβολή αποζημιώσεων για τις ζημιές που προκλήθηκαν τον Σεπτέμβρη, ενώ παράλληλα αναδεικνύουν μια σειρά από προβλήματα όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές στα προϊόντα τους, που δυσκολεύουν την επιβίωσή τους.

Featured Image

Συγκεκριμένα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, ότι «πέρασαν σχεδόν 8 μήνες από την πρωτόγνωρη καταστροφή που έπληξε την περιοχή μας και ακόμα περιμένουμε από την κυβέρνηση να μας αποζημιώσει, όπως έπραξε, και καλώς έκανε, με τους συναδέλφους αγρότες της Μαγνησίας.

Δεν διεκδικούμε κάτι περισσότερο, θέλουμε και εμείς την ίδια μεταχείριση. 8 μήνες τα οικονομικά μας, πλέον, δεν μας επιτρέπουν να καλλιεργήσουμε και οι μηλοπαραγωγοί και οι καστανοπαραγωγοί της περιοχής μας βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση μη μπορώντας να αντεπεξέλθουν και να συνεχίσουν τις καλλιέργειές τους από τα χρέη».

Featured Image