Σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι αγρότες του Δήμου Πύδνας Κολίνδρου έρχονται ενωμένοι για να αναδείξουν τα προβλήματα τους και να αναζητήσουν λύσεις.

Το απόγευμα της Τετάρτης 17/01, στο πολιτιστικό κέντρο του Κολινδρού, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση, με περίπου 200 αγρότες από τα χωριά της Βόρειας Πιερίας να παρίστανται, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στο χώρο βρέθηκαν εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων από τα Γιαννιτσά, την Κατερίνη και άλλες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η συνάντηση είχε ως στόχο τη διοργάνωση κινητοποιήσεων στην Agrotica, τη μεγαλύτερη έκθεση γεωργικών μηχανημάτων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και τη σύσταση Αγροτικού Συλλόγου Πύδνας Κολινδρού.

Κινητοποιήσεις στην Agrotica

Οι αγρότες αποφάσισαν να έχουν δυναμική παρουσία στην Agrotica, προσβλέποντας στην επίλυση των προβλημάτων τους μέσω του διαλόγου με εκπροσώπους της κυβέρνησης που θα βρίσκονται εκεί την ημέρα των εγκαινίων.

Featured Image

Ίδρυση Αγροτικού Συλλόγου

Στην ίδια συνέλευση, παρουσιάστηκε η πρόταση για τη δημιουργία ενός αγροτικού συλλόγου. Ο σύλλογος αυτός θα λειτουργεί ως πλατφόρμα ενώσεως και συνεργασίας μεταξύ των αγροτών, ενισχύοντας τη φωνή τους σε θέματα που αφορούν την τοπική γεωργία.

Ορίστηκε μια επιτροπή που θα είναι υπεύθυνη για την εκπόνηση των λεπτομερειών σχετικά με τη δημιουργία του αγροτικού συλλόγου και τις προετοιμασίες για τη συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις. Οι αγρότες ελπίζουν ότι η οργάνωσή τους θα οδηγήσει σε λύσεις για τα οικονομικά τους προβλήματα και θα ενισχύσει το αγροτικό κίνημα της περιοχής.

Πηγή: odelalis.gr

Featured Image