Ρομά έκοβε χθες το πρωί, από τη ρίζα σχεδόν ελαιόδεντρα, σε κτήμα στα Αρφαρά, δίπλα στον παράδρομο του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα”.

Τον ρομά που φέρεται να μένει σε παράγκα δίπλα στο κτήμα, “έπιασε στα πράσα”, σε “δράση” ο επίτροπος και αντιπρόεδρος της κοινότητας Αρφαρών Δημήτρης Σακκάς, που βρέθηκε σε περιοχή. Κυνήγησε τον παραβάτη ρομά, ο οποίος τράπηκε σε φυγή κι εξαφανίστηκε στα κτήματα προς τον παλιό εθνικό δρόμο.

Για το συμβάν ειδοποιήθηκε η Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, προσωπικό της οποίας βρέθηκε κι έκανε αυτοψία στο κτήμα.

Ο δράστης είχε κόψει από την προηγούμενη μέρα 7 – 8 ελιές, από τις ρίζες και στο σημείο βρίσκονταν λίγα ξύλα κομμένα.

Το κτήμα που ανήκει στην εκκλησία από την άνοιξη του 2022, είχε λεηλατηθεί και την προηγούμενη ελαιοκομική περίοδο, όταν άγνωστοι μάζεψαν τον καρπό και από τα 150 ελαιόδεντρα, πριν τον μαζέψει η εκκλησία.

Στο ελαιοπερίβολο υπήρχε ένα μέρος μαυρισμένο από παλιότερη φωτιά, όπου φαινόταν να έχουν καεί λάστιχα.

Στο κτήμα συναντήσαμε τον πρωτοπρεσβύτερο – εφημέριο Αρφαρών Μιχάλη Μπούρα, ο οποίος αναστατωμένος, σημείωσε ότι “πρέπει να υπάρξει προστασία της περιουσίας όχι μόνο της εκκλησίας, αλλά όλων των κατοίκων των Αρφαρών και της περιοχής. Κάτι πρέπει να γίνει”.

Featured Image

Επιβεβαίωσε πως πέρσι είχαν ραβδίσει και τις 150 ελιές του κτήματος και παρατήρησε ότι “το καταγγείλαμε, αλλά δεν έγινε κάτι”.

Ο επίτροπος και αντιπρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Σακκάς επεσήμανε ότι “το κακό έχει παραγίνει” και τόνισε: “Ο δήμαρχος, ο περιφερειάρχης οι βουλευτές του νομού και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη που είναι έμπειρος και γνωρίζει, πρέπει να ασχοληθεί με το πρόβλημα και να δώσει λύση. Είναι πολύ σοβαρό το πρόβλημα με την παραβατικότητα σε όλα τα χωριά της περιοχής. Η κατάσταση έχει χειροτερέψει”.

Ακόμα, ανέφερε ότι πριν από λίγα χρόνια είχαν κλέψει μια αποθήκη με εργαλεία του γιου του, στην περιοχή, “το καταγγείλαμε, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα”.

Τη σοβαρότητα της κατάστασης με την παραβατικότητα στην περιοχή επεσήμανε και ο σύμβουλος της κοινότητας Γιάννης Μπούρας και σημείωσε την ανάγκη να βρεθεί λύση.

Γ.Σ.

Πηγή: eleftheriaonline.gr

Featured Image