Στην εκπομπή της ΕΡΤ Περίμετρος έπαιξε το θέμα με τις ζημιές των αγριογούρουνων στο Ζάρκο Τρικάλων, το οποίο ανέδειξε πρώτο το Agronewsbomb.

Με αφορμή το θέμα αυτό αρκετοί ήταν οι αγρότες που επικοινώνησαν με το Agronewsbomb για να μας εκθέσουν τον προβληματισμό τους και την αγωνία τους σχετικά με ένα θέμα που απασχολεί πλέον όλη την Ελλάδα.

Όπως δε μας καταγγέλλει ο παραγωγός Νότης Χατζηανδρώνης, από το Αιγίνιο Πιερίας: “τα αγριογούρουνα προκαλούν μεγάλα προβλήματα και στην περιοχή μας. Προσωπικά έχω υποστεί ζημιές στους ηλίανθος και φέτος, αλλά και άλλες χρονιές. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς τα αγριογούρουνα μπαίνουν σε περιοχές που απαγορεύεται και το κυνήγι και δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο, προκαλώντας μεγάλη μείωση του εισοδήματός μας. Κανείς δεν βοηθά και δεν παίρνουμε και καμιά αποζημίωση. Επιτέλους η πολιτεία πρέπει να το δει”.

Featured Image

Όπως εξάλλου μας αναφέρουν από τη Σάμο, τεράστιες ζημιές έχουν προκαλέσει και φέτος τα αγριογούρουνα στα σταφύλια, ενώ όπως μας αναφέρουν και από άλλες περιοχές πρόβλημα υπάρχει και με τους ασβούς.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image