Τα rapid test πάσης φύσεως κάθε άλλο παρά έχουν μείνει πίσω μετά την πανδημία του κορoνοϊού.

Με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας, έρχεται τώρα rapid test για την πανώλη αιγοπροβάτων που ευθύνεται για την θανάτωση εκατοντάδων ζώων τις τελευταίες εβδομάδες.

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτρη Κουρέτα, αναπτύσσεται συνεργασία με την Λαρισινή εταιρεία Prognosis Biotech με σκοπό τη δημιουργία ενός rapid test για την πανώλη και άλλα νοσήματα των αιγοπροβάτων το οποίο αναμένεται να παραδοθεί πολύ σύντομα στην Περιφέρεια.

Η ανάπτυξη του rapid test εκτιμάται ότι θα προσφέρει πολλά στη μάχη που δίνει η Θεσσαλία για την προστασία του ζωικού της κεφαλαίου.

Ευρωπαϊκό κλιμάκιο κτηνιατρών φτάνει σήμερα στην Θεσσαλία για ελέγχους.

Featured Image

Συνεχίζονται εν τω μεταξύ με αμείωτους ρυθμούς οι έλεγχοι των 35 συνεργείων των κτηνιάτρων σε όλη τη Θεσσαλία για την επιδημιολογική επιτήρηση της πανώλης. Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι έλεγχοι στην πρώτη ζώνη προστασίας στην ευρύτερη περιοχή της Όσσας, όπου σε 34 μονάδες εντοπίστηκε σε μία μόνο μονάδα θετικά κρούσματα, αλλά και στην περιοχή της Οιχαλίας Τρικάλων, όπου εντοπίστηκε θετικό κρούσμα σε τοπικό σφαγείο.

Τις αμέσως επόμενες μέρες θα έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι, με τα αντίστοιχα αποτελέσματα, και στη Β ζώνη επιτήρησης των μονάδων.

Όπως αποδεικνύεται η μεθοδολογία που ακολουθείται αποδίδει και η κατάσταση κρίνεται ενθαρρυντική για τη συνέχεια.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από trikalaidees.gr

Featured Image