Στο Μαρτυρικό χωριό των Πύργων Εορδαίας βρέθηκε ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γ. Αμανατίδης, όπου συναντήθηκε με αγρότες της ευρύτερης περιοχής Βερμίου και Βεγορίτιδας.

Ο περιφερειάρχης επισκέφθηκε κτήματα και συμμετείχε σε προγραμματισμένη ανοιχτή σύσκεψη με τους αγρότες, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης, Κωνσταντίνο Βύζα, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Πασχάλη Χαρούμενο, τον Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Λύσσανδρο Μεταξά, τον Αντιδήμαρχο Εορδαίας, Γιώργο Κυριακίδη, τον Ειδικό Σύμβουλο Αγροτικής Ανάπτυξης, Βασίλη Μαμάτσιο, καθώς και στελέχη του τοπικού υποκαταστήματος ΕΛΓΑ.

Η ζημιά από την ακαρπία στις δενδροκαλλιέργειες, που αποτελεί το βασικό εισόδημα δεκάδων αγροτών, είναι μεγάλη και προκαλεί σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην περιοχή. Οι παρευρισκόμενοι τόνισαν την ανάγκη για άμεση καταγραφή των ζημιών και έγκαιρη αποζημίωση των παραγωγών.

Featured Image

Ο περιφερειάρχης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με οδηγό τις ενέργειες που είχαμε πραγματοποιήσει πριν τρία χρόνια, όταν αντιμετωπίσαμε παρόμοιο πρόβλημα, δεσμεύτηκα να στηρίξω και να προωθήσω τα αιτήματα των αγροτών. Σε συνεργασία με την πολιτεία και το αρμόδιο υπουργείο, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε μια βιώσιμη και ουσιαστική λύση στο πρόβλημα».

Σημαντικό είναι ότι αύριο θα επισκεφθεί την περιοχή των Πύργων-Μεσοβούνου ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, με τον οποίο ο περιφερειάρχης θα έχει τη δυνατότητα να θέσει όλες τις πτυχές του ζητήματος, αναζητώντας περαιτέρω υποστήριξη και άμεσες λύσεις για τους πληγέντες αγρότες.

Featured Image