35 εκατ. μόνο μπορεί να δώσει αυτή τη στιγμή η χώρα μας ως de minimis, γι’ αυτό και έχει κινητοποιηθεί το ΥπΑΑΤ, κάνοντας συμμαχία 9 κρατών στην ΕΕ.

Με θετικό πρόσημο κατέληξε σχετική συνάντηση του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου στην Αθήνα, στο ΥπΑΑΤ.

Όπως δήλωσε στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Γρηγόρης Γρουζίδης: “η συνάντηση πήγε καλά και διαπιστώσαμε βούληση να γίνουν πράγματα. Μεγάλο θέμα για μας είναι η αποζημίωση για τις περσινές ζημιές από την κλιματική αλλαγή λόγω ακαρπίας σε ελιές, αμπέλια, αμυγδαλιές κ.λπ. δενδρώδη αλλά και η μείωση παραγωγής στα αροτραία. Αυτό που καταλάβαμε είναι πως η χώρα μας έχει ζητήσει πόρους πάνω από 300 εκατ. ευρώ από την ΕΕ σε συνεργασία με άλλες χώρες, ώστε να δώσει αποζημιώσεις”.

Η ανάρτηση του Συλλόγου έχει ως εξής:

Featured Image

Με θετικό πρόσημο θεωρούμε πως κατέληξε η κάθοδος του Προέδρου του συλλόγου μας Γρηγόρης Γρουζίδης και μελών του Δ.Σ μαζί με το Πρόεδρο της Αγροτικής επιτροπής του Δήμου Παγγαίου καθώς και τον Πρόεδρο του ΤΟΕΒ Πιερίας Κοιλάδας Γιώργο Μίχογλου στην Αθήνα με αρωγούς τον βουλευτή Καβάλας Γιάννη Πασχαλίδη και τον Δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδης στα αιτήματα που τεκμηριώσαμε με πλήθος εγγραφών για την διευθέτηση των προβλημάτων της ευρύτερης περιοχής του Παγγαίου!!!

Οι λεπτομέρειες των συναντήσεων μας θα αναλυθούν στα μέλη μας σε επόμενη γενική συνέλευση!!!

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image