Ιούνιο θα θυμίζει η επόμενη εβδομάδα στη χώρα μας καθώς επιστρέφει η αφρικανική σκόνη και θα δούμε τον υδράργυρο να φτάνει ακόμα και τους 32 βαθμούς σε ορισμένα τμήματα της επικράτειας.

Το νέο βαρομετρικό χαμηλό πλησιάζει τη χώρα μας και θα σηκώσει και πάλι αφρικανική σκόνη η οποία θα επηρεάσει όλη την επικράτεια. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από την Κυριακή το απόγευμα κατά βάση αλλά και στις αρχές της εβδομάδας, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι η ζέστη και η αφρικανική σκόνη με τον υδράργυρο να φτάνει έως και τους 30 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους.

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος του ΟΡΕΝ, οι θερμοκρασιακές αυτές τιμές δεν είναι φυσιολογικές, βρισκόμαστε περί τους 10 βαθμούς παραπάνω από το κανονικό.

Το νέο κύμα αφρικανικής σκόνης που έρχεται αυτή τη φορά θα είναι επίσης ισχυρό αλλά το ευτυχές της υπόθεσης είναι πως θα φτάσει στη χώρα μας ελαφρώς εξασθενημένο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν θα επηρεαστεί πάλι η ποιότητα του αέρα.

Το σκηνικό αυτό θα παραμείνει μέχρι την Τετάρτη και την Πέμπτη και θα αρχίσει να υποχωρεί με τη βοήθεια του βορειοδυτικού ανέμου.

Αναφορικά με τις θερμοκρασίες μέσα στο Σαββατοκύριακο θα δούμε 26 και 27 βαθμούς Κελσίου αλλά μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα δούμε ακόμα και 32 βαθμούς Κελσίου στη Βοιωτία, τη Θεσσαλία, ανατολική Πελοπόννησο και νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Η πρόγνωση από τον Παναγιώτη Γιαννόπουλο

Featured Image

Στο ίδιο μήκος κύματος και η πρόγνωση του Παναγιώτη Γιαννόπουλου ο οποίος αναφέρει ότι οι υψηλές θερμοκρασίες θα παραμείνουν όλη τη νέα εβδομάδα.

Οι πιο ζεστές ημέρες θα είναι η Δευτέρα και η Τρίτη το θερμόμετρο τότε θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς Κελσίου. Tο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι στους 24 και τους 25 βαθμούς.

Oι άνεμοι ασθενείς, θα ευνοήσουν το σχηματισμό τοπικών ομιχλών, με τις περισσότερες να εντοπίζονται στο Αιγαίο. Δεν προβλέπονται βροχές μέχρι τουλάχιστον την επόμενη Κυριακή.

Επίσης, θα έχουμε και πάλι μεταφορά σκόνης την Κυριακή και τη Δευτέρα, όχι όμως στα ίδια επίπεδα, κατέληξε λέγοντας πως η σκόνη αυτή θα φτάσει μέχρι και την Πολωνία.

Οι καιρικές αυτές συνθήκες αναμένεται να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό κοκτέιλ για πολλές καλλιέργειες καθώς είναι δεδομένο πως έχουν πέσει και πάρα πολύ λίγα νερά το… χειμώνα. Προβλήματα αντιμετωπίζουν ήδη δεντροκαλλιέργειες, αμπέλια, αλλά και τα σιτηρά που λόγω έλλειψης ψύχους υποφέρουν από μύκητες.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image