Στις πληρωμές των αγροτών το προσεχές διάστημα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Θάνος Πετραλιάς, ο οποίος παρέθεσε συγκεκριμένα στοιχεία και αριθμούς για την υλοποίηση των έργων, ενώ τόνισε ότι από το νέο έτος η καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ στους αγρότες στο πετρέλαιο θα γίνει μόνιμη.

Η προκαταβολή για το αγροτικό πετρέλαιο θα καταβληθεί την 1η Απριλίου

Για το αγροτικό πετρέλαιο, ο κ. Πετραλιάς επεσήμανε ότι χτες ψηφίστηκε ο νόμος για την επιστροφή του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο.

Featured Image

«Η ΚΥΑ είναι έτοιμη και θα την υπογράψουμε άμεσα. Η προκαταβολή για φέτος θα καταβληθεί τη Δευτέρα 1η Απριλίου, και θα δοθεί με βάση τις δηλώσεις ΟΣΔΕ». Ειδικά για τη Θεσσαλία διευκρίνισε, ότι για τις περιπτώσεις που εφέτος υπάρχουν λιγότερες καλλιέργειες από ό,τι πέρσι, για την καταβολή της προκαταβολής θα ληφθεί υπ’ όψιν η υποβολή δηλώσεων ΟΣΔΕ του 2023.

Ο κ. Πετραλιάς είπε ότι για το επόμενο έτος που η καταβολή της επιστροφής του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θα γίνει μόνιμη, θα ακολουθηθεί νέα μέθοδος όπου το 50% θα δίνεται οριζόντια αλλά το υπόλοιπο ποσό θα συνδέεται με το ποσοστό κατανάλωσης κάθε αγρότη.

Featured Image