Στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως δημοσιεύτηκε η 2η τροποποίηση της υπ’ αρ. 3943/22.9.2022 απόφασης του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός θεσμικού πλαισίου εφαρμογής του συγχρηματοδοτούμενου προγράμματος του Υπομέτρου 14.1 «Καλή μεταχείριση των Χοίρων ενσταβλισμένης εκτροφής» του Μέτρου 14 «Καλή μεταχείριση των ζώων» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020» (Β’ 5088).
Άρθρο 2
Προσθήκη ασυμβατότητας
Τροποποίηση της παρ. 3 του άρθρου 4
Η παρ. 3 του άρθρου 4 αντικαθίσταται ως εξής:
«3. Δεν μπορούν να καταστούν δικαιούχοι, όσοι είναι ενταγμένοι με ζωικό κεφάλαιο χοιρινών στη Δράση 10.1.09 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Μέτρου 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα», καθώς και στην παρέμβαση Π3-70-1.5 «Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων» του Στρατηγικού σχεδίου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ελλάδας 2023-2027, για την ίδια κτηνοτροφική εκμετάλλευση.»
Άρθρο 3
Αναδιατύπωση προϋπόθεσης για την είσοδο στην εκμετάλλευση ζώων για πάχυνση.
Τροποποίηση της παρ. 1 του άρθρου 6
- Το τελευταίο εδάφιο του σημείου 1.1.1. «Σταβλισμός» της παρ. 1. του άρθρου 6 αναδιατυπώνεται ως εξής:
«Δεν επιτρέπεται η είσοδος στην εκμετάλλευση ζώων για πάχυνση (απογαλακτισμένων, αναπτυσσόμενων χοίρων) που προέρχονται από άλλες εκμεταλλεύσεις, καθ’ όλη τη διάρκεια εφαρμογής του προγράμματος πέραν του μέγιστου μέσου παραγωγικού ορίου εκτροφής που ορίζεται στα 14 λοιπά χοιρινά ανά χοιρομητέρα. Δηλαδή, σε ετήσιο επίπεδο, τα 14*2,3 (τοκετοί ανά έτος) = 32,2 λοιπά χοιρινά ανά χοιρομητέρα ως μέγιστη τιμή».
- Στο τέλος του σημείου 1.1.2.1 της παρ. 1 του άρθρου 6 προστίθεται η ακόλουθη πρόταση: «Η τήρηση της παρούσας δέσμευσης ελέγχεται με την διεξαγωγή των ως άνω εργαστηριακών αναλύσεων και όχι με τα αποτελέσματα αυτών».
Δείτε όλη την απόφαση εδώ
Newsroom Agronewsbomb