Σε μια σημαντική επένδυση για την περιοχή αυτή της Αιτωλοακαρνανίας προχωρά ο Συνεταιρισμός Δρυμού, στην Αιτωλοακαρνανία.

Στην κατασκευή συσκευαστηρίου αποκλειστικά για ελιά Καλαμών προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δρυμού στην Αιτωλοακαρνανία. Το συνολικό κόστος της επένδυσης αγγίζει τα 70.000 ευρώ και υπάρχει και υπαγωγή στον αναπτυξιακό για επιδότηση.

Όπως αναφέρει στο Agronewsbomb ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Παναγιώτης Καλός, του χρόνου τέτοια εποχή το συσκευαστήριο θα είναι έτοιμο να υποδεχθεί τις ελιές των παραγωγών μελών του. “Αποφασίσαμε να κάνουμε αυτή την κίνηση λόγω κυρίως των πολύ χαμηλών τιμών που δίνει το εμπόριο στους παραγωγούς για το προϊόν, αλλά και για να δώσουμε προστιθέμενη αξία στην Καλαμών που παράγεται εδώ στην περιοχή μας. Δεν γίνεται κάθε χρόνο να βγαίνει τέτοιος τιμοκατάλογος και να μην παρεμβαίνει το κράτος να βάλει μια τάξη, την στιγμή που ο παραγωγός μπαίνει μέσα”.

Featured Image

Το συσκευαστήριο θα έχει μια δυναμικότητα γύρω στους 800 τόνους κατ’ έτος τελική, ενώ στην αρχή θα οδηγείται για συσκευασία προφανώς η παραγωγή των 500 τόνων περίπου των μελών του ΑΣ. Οι συσκευασίες θα είναι του μισού κιλού μέχρι και 150 κιλά.

Απώτερος στόχος του Συνεταιρισμού, όπως αναφέρει ο κ. Καλός, έπειτα και από σχετική απόφαση του Συμβουλίου, είναι να παίρνει ο παραγωγός – μέλος κάθε χρόνο προσαυξημένη τιμή 30% από εκείνη που δίνει το εμπόριο, από τα κέρδη που θα προκύψουν για τον ΑΣ Δρυμού, ο οποίος επανεργοποιήθηκε τελευταία και φιλοδοξεί να παίξει σημαντικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image