Σε προκαταρκτική εξέταση παραπέμπονται αγρότες της Χαλκιδικής, την Τετάρτη 17 Απριλίου για τις κινητοποιήσεις του περασμένου Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, που βγήκαν στο δρόμο, όπως χιλιάδες συνάδελφοί τους πανελλαδικά, διεκδικώντας το δικαίωμα να μείνουν στα χωράφια τους.

Πρόκειται για αγρότες που πρωτοστάτησαν στο μπλόκο των Μουδανιών, για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.

Στο πλευρό τους στέκονται οι Αγροτικοί Σύλλογοι της Πέλλας και. Οι Αγροτικοί Σύλλογοι Πέλλας «Ενότητα», Μεσημερίου – Έδεσσας, Κρύας Βρύσης «Ομόνοια», Σκύδρας και το Μπλόκο Αλμωπίας, σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν, ότι η κυβέρνηση, δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τις προηγούμενες, τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και του ΣΥΡΙΖΑ, που έστελναν τους αγρότες στα αγροτοδικεία το 2016, το 2019. Σημειώνουν ότι στο πρόσωπο των συναδέλφων τους, επιχειρείται να δικαστεί κάθε αγρότης και κτηνοτρόφος της χώρας και δηλώνουν ότι δεν τρομοκρατούνται. Αντίθετα θα συνεχίσουν με πιο μαζικούς, πιο αποφασιστικούς αγώνες, με τους Αγροτικούς Συλλόγους δυνατούς και μαζικούς.

Featured Image

Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν: «Αντί να δώσουν λύσεις στα βασικά αιτήματά μας, που παλεύουν όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας μας, για μείωση του κόστους παραγωγής, εγγυημένες τιμές για να μας μένει εισόδημα, προστασία της παραγωγής μας με αλλαγή του αναχρονιστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ενάντια στις επιπτώσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της ΕΕ, μας πάνε στα δικαστήρια. Νομίζουν ότι με αυτόν τον τρόπο θα σταματήσουν τους αγώνες μας ή θα αποπροσανατολίσουν την αγροτιά, το μόνο που θα καταφέρουν είναι να μας πεισμώσουν ακόμα περισσότερο. Το ίδιο επιχείρησαν στην Πέλλα στο παρελθόν, σέρνοντας στα αγροτοδικεία συναδέλφους από το μπλόκο Γυψοχωρίου, για τις κινητοποιήσεις του 2016. Δε τους βγήκε, οι συνάδελφοι αθωώθηκαν γιατί το οργανωμένο αγροτικό κίνημα ήταν σαν μια γροθιά και είχε στο πλευρό του, συμπαραστάτες, φορείς και εργατικά σωματεία».

Σύμφωνα άλλωστε με πληροφορίες του Agronewsbomb έχουν κληθεί από τις Αρχές και αγρότες που συμμετείχαν σε αποκλεισμούς δρόμων και σε περιοχές της Θράκης, όπως καταγγέλλουν παραγωγοί.

Newsroom Agronewsbomb με πληροφορίες από 902.gr

Featured Image