Η μάστιγα της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών κρατά σε επιφυλακή τις Αρχές σε πολλά κράτη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, λένε οι Ρουμάνοι.

Έτσι, το Υπουργείο Εξωτερικών (MAE), διαβάζουμε στο Ρουμάνικο agro-tv.ro εξέδωσε προειδοποίηση τη Δευτέρα ενημερώνοντας τους Ρουμάνους πολίτες που σκοπεύουν να ταξιδέψουν στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας ή να διέλθουν από το έδαφος αυτού του κράτους ότι, λόγω του κινδύνου εξάπλωσης της πανώλης των μικρών μηρυκαστικών, έχει επανεισαχθεί ως προληπτικό μέτρο, η απολύμανση των μεταφορικών μέσων στα σημεία διέλευσης των βουλγαρικών συνόρων με τη Δημοκρατία της Τουρκίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που απέστειλε τη Δευτέρα το Υπουργείο Εξωτερικών, γίνεται απολύμανση κατά την είσοδο στη Βουλγαρία από την Τουρκία, έναντι αμοιβής ως εξής:

– για αυτοκίνητα, η χρέωση είναι 7 BGN (λέβα).

– για μικρά λεωφορεία η χρέωση είναι 10 BGN.

– για οχήματα βαριάς χωρητικότητας ταξινομημένα στο έδαφος της Βουλγαρίας, ο φόρος είναι 20 BGN·

– Διαφήμιση –

– για οχήματα βαριάς χωρητικότητας που είναι ταξινομημένα στην επικράτεια άλλων κρατών, το τέλος είναι 40 BGN.

Οι εκπρόσωποι της MAE υπενθυμίζουν στους Ρουμάνους πολίτες ότι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε πρόσθετες πληροφορίες ως εξής:

– σχετικά με το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμής διοδίων γέφυρας στο Ρούσε – https://customs.bg/wps/portal/agency-en/media-center/news-details/05-07-24-toll-danube-bridge -eng ;

Featured Image

– σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση των δρόμων – στη δωρεάν εφαρμογή LIMA www.lima.api.bg , στη σελίδα Διαδικτύου του Οργανισμού Οδικής Υποδομής – www.api.bg και στον αριθμό τηλεφώνου 0035970013020, προσβάσιμη εκτός σύνδεσης Stop.

– σχετικά με την κατάσταση των πτήσεων στο αεροδρόμιο της Σόφιας – www.sofia-airport.eu ;

– σχετικά με την κατάσταση του καιρού – στον ιστότοπο www.weather.bg ;

– όσον αφορά το τελωνειακό καθεστώς, κατά την είσοδο στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας από τη Δημοκρατία της Τουρκίας – στον ιστότοπο www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Ταξιδιωτικοί όροι στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, τίτλος Τελωνειακοί Κανονισμοί) και στον ιστότοπο της ο Οργανισμός “Τελωνεία” από τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας – h ttps://customs.bg/wps/portal/agency-en/home/info-citizens/Important%20notice%20for%20travelers ;

– σχετικά με το ηλεκτρονικό βινιέτα και το σύστημα e-TOLL – στον ιστότοπο www.bgtoll.bg ;

– σχετικά με την κατάσταση της κυκλοφορίας μέσω των βουλγαρικών συνοριακών σημείων διέλευσης – στην ιστοσελίδα www.mvr.bg.

«Οι Ρουμάνοι πολίτες μπορούν να ζητήσουν προξενική βοήθεια στους αριθμούς τηλεφώνου της Ρουμανικής Πρεσβείας στη Σόφια: +35929712858 και +35929733510, οι κλήσεις προωθούνται στο Κέντρο Επικοινωνίας και Υποστήριξης για Ρουμάνους Πολίτες στο Εξωτερικό (CCSCRS) και παραλαμβάνονται από τους χειριστές του τηλεφωνικού κέντρου στο μόνιμο καθεστώς. Επίσης, Ρουμάνοι πολίτες που αντιμετωπίζουν μια δύσκολη, ειδική, έκτακτη κατάσταση έχουν στη διάθεσή τους τον μόνιμο αριθμό τηλεφώνου της διπλωματικής αποστολής της Ρουμανίας στη Δημοκρατία της Βουλγαρίας: +359879440758», αναφέρεται επίσης στην αναφερόμενη ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα , η MAE συνιστά να συμβουλευτείτε τις ιστοσελίδες http://sofia.mae.ro , https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro , www.meteoalarm.org και www.mae. ro.

Επίσης, για σωστή ενημέρωση σχετικά με τους χρόνους αναμονής στα σημεία διέλευσης Ρουμανίας-Βουλγαρίας, οι Ρουμάνοι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σελίδα «Διαδικτυακή Κυκλοφορία» της Ρουμανικής Συνοριακής Αστυνομίας στη διεύθυνση https://www.politiadefrontiera.ro/ ro/traficonline/.

Featured Image