«Είναι μεγάλη ζημιά για την κτηνοτροφία η καθολική απαγόρευση που απέβαλε το υπουργείο για την σφαγή των αρνιών που ήταν προορισμένα για τον Δεκαπενταύγουστο και τις χιλιάδες εκδηλώσεις», είπε ο πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, Γιώργος Βενιεράκης, στα Παραπολιτικά 90.1.

«Φέρνουν αρνιά από τη Ρουμανία από περιφέρειες, λέει, που δεν έχουν πανώλη ενώ και σε εμάς στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές περιφέρειες που δεν έχουν καν πανώλη. Φέρνουν τα ρουμάνικα και μένουν τα δικά μας άσφαγα», συνέχισε.

Ο πρόεδρος Συλλόγου Κτηνοτρόφων Ρεθύμνου, κος Γιώργος Βενιεράκης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 στην εκπομπή «Πρωινές Ιστορίες» με το δημοσιογράφο Γιάννη Αργυρό.

Με αφορμή τις συνέπειες από την ασθένεια της πανώλης

Είναι μεγάλη ζημιά για την κτηνοτροφία η καθολική απαγόρευση που απέβαλε το υπουργείο για την σφαγή των αρνιών που ήταν προορισμένα για τον Δεκαπενταύγουστο και τις χιλιάδες εκδηλώσεις. Δυστυχώς έχουν μείνει οι παραγωγές μας πίσω, άσφαγα, ενώ θα είχαν φύγει τεράστιες ποσότητες με αποτέλεσμα να κάνουν εισαγωγές από τη Ρουμανία όπου από εκεί ξεκίνησε η πανώλη. Φέρνουν αρνιά από τη Ρουμανία από περιφέρειες λεει που δεν έχουν πανώλη ενώ και σε εμάς στην Ελλάδα υπάρχουν πάρα πολλές περιφέρειες που δεν έχουν καν πανώλη. Φέρνουν τα ρουμάνικα και μένουν τα δικά μας άσφαγα. Έχουμε πάθει τεράστια ζημιά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Featured Image

Υπήρχαν δύο κρούσματα στην περιοχή του Ηρακλείου, στα Θερούσια, είναι περιορισμένα εκεί, δεν έχει εξαπλωθεί η νόσος. Τα αποτελέσματα των εξετάσεων είναι αρνητικά όπου έχουν κάνει οπότε θεωρούσαμε ότι θα έπρεπε λόγω και των ημερών, με υγειονομικά πρωτόκολλα να σφαχτούν τα αρνιά σε ένα σφαγείο και να γίνουν οι εκδηλώσεις των ανθρώπων.

Μας έχουν πει ότι τα μέτρα θα κρατήσουν μέχρι τις 19 του μήνα αν δεν παρουσιαστεί άλλο κρούσμα. Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα δεν υπάρχουν καινούργια κρούσματα, και με τους συναδέλφους που κουβεντιάζουμε σε καθημερινή βάση δεν υπάρχει πουθενά πρόβλημα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα υπάρξουν ανατιμήσεις στην αγορά

Η αγορά είναι μεγάλο θέμα καμία φορά λειτουργεί και προς τα πάνω λειτουργεί και προς τα κάτω. Αν ο καταναλωτής φοβηθεί ότι το αρνί έχει πρόβλημα αυτό θα γυρίσει εις βάρος μας, αν ο καταναλωτής κάνει ότι έκανε και πριν δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

Featured Image