Οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τον παγετό του Μαρτίου και οι παραγωγοί οινοποιήσιμων σταφυλιών και βιομηχανικών ή επιτραπέζιων ροδάκινων που επλήγησαν από τον Daniel και δεν αποζημιώθηκαν στις 21 Δεκεμβρίου θα γίνει προσπάθεια, ώστε να τους καταβληθεί η προκαταβολή της αποζημίωσης μέχρι τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη, επισήμανε μιλώντας την Παρασκευή το μεσημέρι στο «Μαγκαζίνο της Θεσσαλίας» ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο κ. Αυγενάκης σημείωσε ακόμη πως έχει τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού για να υπάρξει πλήρης κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Θεσσαλίας με ένα ποσό που πιθανό να υπερβεί τα 260 εκατομμύρια ευρώ, ενώ ήδη έχουν διατεθεί πάνω από 160, άρα δεν θα πρέπει να ανησυχούν παραγωγοί, καθώς τα ποσά είναι δεσμευμένα.

Featured Image

Περιπτώσεις που δεν αποζημιώθηκαν μέχρι σήμερα οφείλονται αφενός μεν στο μεγάλο όγκο των αιτήσεων που είχαν να διεκπεραιώσουν οι υπάλληλοι του ΕΛΓΑ και αφετέρου στην καθυστέρηση μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν για την υποβολή των δηλώσεων ζημιάς.

Featured Image