Μέχρι τέλη Γενάρη, αρχές Φλεβάρη θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τον παγετό αμυγδαλοπαραγωγοί της Λάρισας καθώς και οι παραγωγοί οινοποιήσιμων σταφυλιών και όψιμων βιομηχανικών και επτραπέζιων ροδάκινων από τον Τύρναβο που είχαν πληγεί από τη θεομηνία Daniel.

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Αντρέας Λυκουρέντζος ο οποίος συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Διονύση Σταμενίτη και τον ΓΕν. Γραμματέα Κώστα Μπαγινέτα επισκέφθηκαν το πρωί της Παρασκευής τα γραφεία του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας στη Λάρισα και είχαν υπηρεσιακή σύσκεψη με τον προϊστάμενο κ. Σπυρόπουλο και στελέχη του υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ για τον καλύτερο συντονισμό των ελέγχων και των πορισμάτων. Όπως εξήγησε ο κ. Λυκουρεντζος οι αποζημιώσεις στα αμύγδαλα για τον παγετό τηςπεπρασμένης άνοιξης δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο πακέτο για τις καλλιέργειες που επλήγησαν από τη θεομηνία Daniel καθώς δεν είχαν την εγκριση της Ε.Ε. και για τούτο δεν πληρώθηκε η προκαταβολή μαζί με τις υπόλοιπες δενδροκαλλιέργειες λίγο πριν τα Χριστούγεννα

Οργώνει τη Θεσσαλία το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης μέχρι την Κυριακή- οι περιοδείες

Εντωμεταξύ συνεχίζονται οι περιοδείες στελεχών του ΥΠΑΑΤ στη Θεσσαλία, ενώ ο υπουργός Ενέργειας κ. Σκυαλλακάκης αναχώρησε χθες τοα πόγευμα από την Καρδίτσα.

Την Παρασκευή (10.00 π.μ.) ο υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης, ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, θα έχουν συσκέψεις με Μελισσοκόμους, και στις (11.00 π.μ) με πτηνοτρόφους και χοιροτρόφους. Στις (12.00) θα έχουν σύσκεψη με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Κτηνοτροφικών Φορέων. Το απόγευμα (16.30) θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΕΝΙΠΕΑ στα Φάρσαλα και στη συνέχεια στις 18.00 θα επισκεφθεί τον Αγροτικό Συνεταιρισμό ΘΕΣΤΟ στη Λάρισα. Στις 20.00 θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Κτηνοτρόφων Θεσσαλίας στην Ελασσόνα.

Featured Image

Την Παρασκευή το πρωί, επίσης, κλιμάκιο του ΥπΑΑΤ αποτελούμενο από τον υφυπουργό Διονύση Σταμενίτη, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο θα επισκεφθούν τα γραφεία του ΕΛΓΑ στη Λάρισα. Ο Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Δημ. Παπαγιαννίδης και Κώστας Μπαγινέτας θα επισκεφθούν την Αγιά. Το απόγευμα οι υφυπουργοί Διονύσης Σταμενίτης, Σταύρος Κελέτσης και ο ΓΓ Γιώργος Στρατάκος θα επισκεφθούν το Cotton Farsala.

Το Σάββατο το πρωί, στις 11.00, ο Υπουργός θα έχει συνάντηση με τη Διεπαγγελματική Βάμβακος στο Δημαρχείο της Καρδίτσας και στις 12.30, στο Επιμελητήριο Καρδίτσας, θα έχει ο ΥπΑΑΤ Λευτέρης Αυγενάκης και ο υφυπουργός Σταύρος Κελέτσης θα έχουν σύσκεψη με εκπροσώπους των Επιμελητηρίων της χώρας, εν όψει της ψήφισης της διάταξης για ίδρυση Αγροτικών Τμημάτων στα Επιμελητήρια της χώρας.

Παράλληλα, το Σάββατο ο υφυπουργός Διονύσης Σταμενίτης και οι ΓΓ Γιώργος Στρατάκος, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, καθώς και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στα παρακάρλια χωριά και συνάντηση με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου .

Την Κυριακή κλιμάκια του ΥπΑΑΤ αποτελούμενα από τους υφυπουργούς Διονύση Σταμενίτη, Σταύρο Κελέτση και τους ΓΓ Γιώργο Στρατάκο, Κώστα Μπαγινέτα και Δημήτρη Παπαγιαννίδης θα επισκεφθούν τα Θερμοκήπια Κακαράτζα στην Καρδίτσα, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Τρικάλων, την Αργιθέα Καρδίτσας, την Φαρκαδώνα και το Κεραμίδι, το Αγναντερό Καρδίτσας και τα Καλύβια το Γλύνος Τρικάλων, τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αργυροπουλίου και Πλατανούλιας Τυρνάβου, καθώς και κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις στη Φαλάνη, στη Γιάννουλη και στην Τερψιθέα. Τέλος θα γίνει συνάντηση και με τη ΔΕΕΠ ΝΔ Τρικάλων.

Featured Image