Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από τον αρμόδιο οργανισμό των πληρωμών.

Επί Λευτέρη Αυγενάκη στο ΥπΑΑΤ άρχισε μια προσπάθεια ξεμπλοκαρίσματος παλιών υποθέσεων παραγωγών που λίμναζαν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, για πολλούς και διάφορους λόγους.

Η προσπάθεια αυτή κατέληξε στα τέλη Απριλίου σε πληρωμή κάποιων ΑΦΜ.

Όπως υποστήριζε τότε το ΥπΑΑΤ: «Σύμφωνα και με τις δεσμεύσεις της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ, ελέγχονται όλες εκείνες οι περιπτώσεις που κρατούσαν σε ομηρία πάνω από 16.500 παραγωγούς, και για τις περιπτώσεις που δεν προκύπτουν ευρήματα προχωρούν οι διαδικασίες πληρωμής. Ήδη για το 2023, εξ αυτών πληρώνονται 6.850 δικαιούχοι που ελέγχθησαν και δεν προέκυψαν ευρήματα. Για τις περιπτώσεις που υπήρξαν ευρήματα θα ακολουθηθεί η διαδικασία των κυρώσεων, όπως προβλέπεται από το εθνικό και ενωσιακό δίκαιο. Το ίδιο ισχύει και για τις περιπτώσεις όπου παραγωγοί είχαν προσφύγει στη Δικαιοσύνη για μη καταβολή των ενισχύσεών τους από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και δικαιώθηκαν καθώς και για υποθέσεις που εκκρεμούσαν από το 2014».

Featured Image

Τι γίνεται με τα επόμενα έτη

Κατόπιν ερωτήσεων πολλών παραγωγών, ψάξαμε να δούμε τι γίνεται με περιπτώσεις παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι για μεταγενέστερα του 2014 έτη. Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες από τον ΟΠΕΚΕΠΕ “είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμπεριληφθούν στις επερχόμενες πληρωμές του τέλους Ιουνίου – αρχών Ιουλίου, καταβολές επιδοτήσεων παλιότερων ετών”.

Σύμφωνα μάλιστα με το σχετικό πλάνο κι εφόσον όλα πάνε καλά, οι πληρωμές αυτές μεταφέρονται για τον Σεπτέμβριο και μετέπειτα.

Newsroom Agronewsbomb

Featured Image