Ποικίλουν τα δεδομένα για τη ζήτηση και τις τιμές, ενώ στις Κλημεντίνες η τιμή φαίνεται να πέφτει. Οι έμποροι όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή ασκούν πιέσεις στις τιμές.
Ο Ηλίας Μαυράκης, γεωπόνος από την περιοχή του Νεοχωρίου Μεσολογγίου λέει στο Agronewsbomb ότι: “με τα πορτοκάλια ήταν δυσεύρετα κόπηκαν από 32 μέχρι 40 λεπτά στον παραγωγό για Ναβαλίνες, υπήρχαν όμως και κτήματα που έπιασαν πιο χαμηλές τιμές”.
Ο Δημήτρης Μπόκος από Βλαχιώτη Λακωνίας δήλωσε στο Agronewsbomb τα εξής: “Οι τιμές είναι στο 30άρι για τις Ναβαλίνες καθαρά στον παραγωγό. Η ζήτηση τώρα την τελευταία εβδομάδα έπεσε λίγο. Η παραγωγή είναι καλή στις Ναβαλίνες. Τα Βαλέντσια έχουν καλό δέσιμο. Το αρνητικό είναι ότι η ανομβρία έχει επηρεάσει τα μεγέθη γενικά”.
Ο Αποστόλης Χιόνας, παραγωγός από την περιοχή Καβάσιλα Ηλείας τόνισε μιλώντας στο Agronewsbomb τα εξής: “στο πορτοκάλι οι τιμές παίζουν από 31-32 λεπτά καθαρά στον παραγωγό. Υπάρχει τρελή ζήτηση και μέχρι τα Φώτα θα έχουν τελειώσει οι Ναβαλίνες εδώ. Η παραγωγή ήταν μια συνηθισμένη για την περιοχή! Πολύ καλή”.
Ο Θωμάς Φάκλαρης, παραγωγός από τον Συνεταιρισμό Σκαφιδακίου Αργολίδας τόνισε στο Agronewsbomb τα εξής: “οι Ναβαλίνες κυμαίνονται από 30 – 33 μικτά, τα Μέρλιν τα καλά 28 με 30 λεπτά τώρα ξεκινάνε μικτά, τα μανταρίνια στα 40 με 45 μικτά. Τα μανταρίνια έχουν ένα θέμα από μονίλια, αλλά συνεχίζει η κοπή. Τα Νόβα η κοπή συνεχίζεται η κοπή αλλά όχι στο φουλ. ενώ οι τιμές είναι στο 50λεπτο μικτά. Οι βροχοπτώσεις ήταν ευεργετικές γενικά, αλλά φέρνουν και κάποια προβλήματα”.
Newsroom Agronewsbomb