Πολωνοί αγρότες από την οργάνωση «Μαζική Παμπολωνική Αγροτική Διαμαρτυρία» ρίχνουν τόνους κοπριάς χοίρων κατά μήκος των πιο επικίνδυνων σημείων των ανατολικών συνόρων της χώρας ώστε να σταματήσουν τους παράνομους μετανάστες, σύμφωνα με τη διαδικτυακή πύλη Wirtualna Polska.

«Αρχίζουμε να… εμπλουτίζουμε τη λωρίδα των συνόρων στα σύνορα Πολωνίας-Λευκορωσίας με κοπριά χοίρων, κι έτσι δείχνουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με τις δυνάμεις ασφαλείας μας», αναφέρει στην ιστοσελίδα ένας από τους διοργανωτές της δράσης.

«Περιμένουμε ότι οι παράνομοι μετανάστες δεν θα περάσουν αυτή τη λωρίδα αν ακολουθήσουν την πίστη τους», είπε ένας άλλος αγρότης. Οι συμμετέχοντες στη δράση βασίζονται στο γεγονός ότι η πλειονότητα των παράνομων μεταναστών ακολουθεί το Ισλάμ, σύμφωνα με τους κανόνες του οποίου ένα γουρούνι θεωρείται ακάθαρτο ζώο, αναφέρει η ηλεκτρονική εφημερίδα.

Την περασμένη Πέμπτη τέθηκε σε ισχύ διάταγμα του υπουργείου Εσωτερικών της Πολωνίας για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Το μήκος της είναι 60,67 χιλιόμετρα, και το πλάτος από 200 μέτρα έως 2 χλμ.

Featured Image

Περιορισμοί μετακίνησης και παραμονής εντός της ουδέτερης ζώνης έχουν θεσπιστεί σε 27 οικισμούς. Η νεκρή ζώνη δημιουργήθηκε για 90 ημέρες, αλλά τα περιοριστικά μέτρα ενδέχεται να παραταθούν.

Η Λευκορωσία χρησιμοποιεί τους μετανάστες από την Ασία ως εργαλείο αποσταθεροποίησης της Ευρωπαϊκής Ενωσης, και ιδίως της γειτονικής Πολωνίας. Είναι γνωστό ότι μεταφέρει εκατοντάδες στα σύνορά της με την Πολωνία ώστε με κάποιον τρόπο να τα διαπεράσουν και να μπουν στην Ε.Ε.

Πηγή: OOPR, Wirtualna Polska, TASS

Featured Image